25n
25N
25N

Zingerzextet i Polly Ferman enceten amb Piazzolla i altres ecos del sud la nova Edició de Cambra al Palau a L’AlmodÍ

Amb motiu del centenari del naixement del compositor argentí

Zingerzextet i Polly Ferman enceten amb Piazzolla i altres ecos del sud la nova Edició de Cambra al Palau a L’AlmodÍ
29/01/2021 -

Zingersextet és el conjunt de cambra format en la seua majoria per músics de l’Orquestra de València, que inicia demà dissabte una nova edició del cicle “Cambra al Palau” que es desenvolupa a l’Almodí. D’esta manera, el concertino Enrique Palomares, el violoncel·lista Mariano García, el contrabaix Javier Sapiña, el clarinetista Vicente Alós, el guitarra Rubén Parejo i l’oboista Roberto Turlo, que també serà el director musical, interpretaran el programa “Piazzolla-Ecos del Sud”, rítmic i molt colorista entorn del tango, amb la reconeguda pianista convidada Polly Ferman.

La regidora de Cultura i presidenta del Palau, Gloria Tello, ha volgut destacar l’inici d’este cicle “tan important en la nostra programació, format per excel·lents músics de l’Orquestra de València i altres vinculats amb la ciutat i la Comunitat, i que en a penes dos edicions forma part destacada del circuit musical de la ciutat”. D’esta manera, el públic assistent podrà escoltar demà de Piazzola les seues cèlebres composicions “Suite Apassionada”, “Adiós Nonino”, “Libertango” i “María de Buenos Aires”, així com obres d’uns altres compositors sud-americans com la “Misa Criolla” d’Ariel Ramires, la “Suite Momentos Felizes” de Luiz Sima i “Marta Gruni” (Milonga de Fidela) de Jaurés Lamarque Pons.

La present edició de “Cambra al Palau” consta de 24 concerts que es desenvoluparan fins al 18 de desembre d’enguany, amb una variada programació en la qual també intervindran músics internacionals com el pianista Boris Giltburg i la violinista Leticia Moreno, els dos artistes en residència del Palau de la Música, la passada i la present temporada respectivament. Tello ha recordat que esta nova edició està dedicada a José Iturbi pel seu 125 aniversari, però també ”estem atents a uns altres reconeixements de grans compositors, com el del centenari del naixement d’Astor Piazzola que podrem gaudir demà, i que vàrem iniciar la setmana passada a la Rambleta amb l’Orquestra de València”. Per la seua part, el director del Palau, Vicent Ros, ha recordat que l’Almodí “presenta una millora destacable en la seua acústica, que unida a la seua arquitectura, a la qualitat interpretativa i a la varietat de la programació del cicle, farà que cada concert siga una gran experiència emocional”
Fundat el maig del 2006 sota la direcció del famós pianista i director uruguaià-estatunidenc Pablo Zinger – deixeble de Piazzolla i freqüent col·laborador de Paquito D’Rivera – el Zingersextet combina el virtuosisme de la música clàssica amb la màgia dels ritmes de les Amèriques, el tango, el jazz, la bossa nova, el Nou Tango d’Astor Piazzolla, els ritmes del Carib i les bandes sonores del film de tots els temps. Es música de cambra amb presentació tècnica i apassionada, comentaris informatius i divertides anècdotes musicals pel seu director. Ha presentat més de 60 concerts en les seues gires per Espanya.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + dotze =