València és una ciutat plena de cultura, i, per tant, de teatres. Més de 20 sales acullen diversos espectacles escènics a la nostra ciutat: sales petites, sales grans, sales públiques o privades, sales que ofereixen programació únicament en valencià, sales infantils ... en resum, sales per a tots els públics.
Aquest teatre gaudeix d'un aforament de 1.226 persones, a més d'una localització privilegiada al cor de la ciutat, al carrer de les Barques número 15. Per descomptat, el Teatre Principal també compta amb molta història, ja que va ser el primer a construir-se a la ciutat de València. Les obres d'aquest espai escènic, dirigides per l'italià Filippo Fontana, van començar el 1774 i van finalitzar en 1854, encara que en el 1832 ja va obrir les seves portes a el públic valencià. L'interior, tot i que es va decorar inicialment a el més pur estil rococó, es va veure modificat amb posterioritat.
El Teatre Principal va començar a ser reconegut per acollir, grans òperes i sarsueles, així com "El Gato Montés" el 1916 o "La venda dels gats", òpera pòstuma de l'mestre José Serrano, el 1943, entre moltes altres. A part d'això, grans actors, actrius, ballarins i ballarines han trepitjat l'emblemàtic escenari d'aquest colossal teatre amb tanta història al darrere.
L'horari de taquilla d'aquest teatre públic de València és de dimarts a divendres de 11 a 13 hores i de 17 a 20 hores; dissabtes, diumenges i festius de 17 a 20 hores. Els dilluns roman tancada.
Aquest petit teatre és molt a prop de centre, al costat de Nou Centre i l'IVAM, al carrer Gregorio Gea, 15. Avui dia, s'especialitza en comèdies, monòlegs, espectacles de màgia i musicals, encara que en la seva inauguració va ser una sala de cinema. Amb un aforament per a 400 persones, el teatre Flumen busca ser un referent cultural per a la ciutat de València i la seua panorama escènic, amb actuacions variades i properes.
En emblemàtic Flumen ha passat per moltes temporades, des de 1959 quan va començar projectant pel·lícules. Més endavant, va ser una sala d'Art i Assaig, i en la seva última etapa fins 2007 una terrassa d'estiu. A partir de llavors, va cessar la seva activitat fins que va ser reformat l'any 2010, com un teatre de continguts variats, amb propostes de petit i gran format, per a públic familiar o adult. Aquesta temporada celebra els seus 60 anys, amb un escenari, pati de butaques i decorats acabats d'estrenar.
La taquilla de Teatre Flumen obre les seves portes de dijous a diumenge de 17 a 20 hores. No obstant això, en els mesos d'estiu s'obre a partir de les 21 com terrassa d'estiu.
Un dels teatres més populars de la ciutat, és el Teatre Talia, situat al casc antic de València, al carrer Cavallers, 31. Es va inaugurar el 1928, en mans de la Casa dels Obrers de Sant Vicent Ferrer, una institució benèfica que va néixer el 1908. Encara que durant la Guerra Civil va estar sota control de l'Comitè Executiu d'Espectacles Públic, a l'acabar va tornar a mans de la Casa dels Obrers.
Va néixer com un espai cultural en el qual es representaven obres locals, tant en valencià com en castellà, dirigides a un públic popular i no a les classes altes. Aquest teatre és dels més petits de la Generalitat, amb un aforament d'uns 350 espectadors: disposa de 243 butaques fixes, 62 llotges al primer pis i 36 en el segon, a més de 48 butaques d'amfiteatre.
L'horari de taquilla de Teatre Talia és de dimarts a divendres de 18 a 21 hores. Per la seva banda, per als espectacles de cap de setmana, s'obre una hora i mitja abans de cada funció; i en el cas dels matinals, 30 minuts abans.
El Teatre Olympia, en ple centre de la ciutat, és un dels teatres més coneguts i visitats de València, que compta amb un aforament de més de 1.000 localitats. Es troba al carrer Sant Vicent, 44, una de les vies més importants i històriques de la ciutat, just a la banda de l'Ajuntament.
Aquest destacat teatre va obrir les seves portes per primera vegada el 10 de novembre de 1915, amb una representació d'El Barber de Sevilla. En els seus inicis, les millors companyies de moment van actuar en l'escenari de l'Olympia, com María Guerrero, Enrique Borrás o Catalina Bárcena. Actualment, l'Olympia ofereix una àmplia programació per a tots els gustos, amb obres clàssiques, musicals o monòlegs.
L'horari de taquilla, tot i que totes les entrades es poden adquirir també per internet, és de dimarts a diumenge a la tarda, de 17 a 21 hores. A més, mitja hora abans de cada funció, s'obriran les taquilles per donar prioritat a la venda d'aquest espectacle.
El Teatre Olympia està gestionat per la companyia Olympia Metropolitana S.A., companyia productora d'espectacles de el nivell de "La temptació viu a dalt", "Ningú és perfecte" o "L'Estranya Parella".
Una de les sales més noves de València, que neix l'any 2011 en ple barri de Russafa, al carrer Dénia número 55. El barri, conegut per la seva àmplia programació cultural, portava més de 30 anys sense un teatre, fins que el 2008 es va començar a construir la Sala Russafa, amb la intenció de seguir promovent la cultura a la zona i oferir una programació teatral de qualitat.
Des dels seus inicis, la sala ha tractat de fomentar el desenvolupament de les Arts Escèniques, intentant atreure nous públics i innovant. Actualment, la sala compta amb un aforament de 175 butaques, a més d'espai per a tres persones amb diversitat funcional.
La seva programació compta amb peces dirigides a un públic familiar, adult o escolar, amb teatre clàssic o contemporani, a més de qualsevol disciplina relacionada amb les Arts Escèniques o la Música. Versions, reescriptures o adaptacions de teatre clàssic, produccions de companyies valencianes o de fora ... tots els gèneres i estils estan convidats a l'escenari de la Sala Russafa, com a únic criteri de selecció la qualitat i l'interès de l'obra.
Ubicat a la Societat Coral el Micalet, el Teatre amb el mateix nom se situa al carrer Guillem de Castro, 73 de València. L'antic teatre va ser construït a la fi dels anys 50, acollint esporàdicament actuacions de teatre, sarsuela o musicals en un pati cobert. Aviat va començar a guanyar importància, però a l'agost de 1971 va patir un incendi de què no es recuperaria fins a 1974, quan va aconseguir reobrir.
L'any 1995, la Societat Coral el Micalet es va interessar en desenvolupar un centre d'exhibició i producció teatral amb una programació de qualitat i estable, en valencià, donat que les instal·lacions havien quedat obsoletes i estava perdent la importància cultural. Per tant, el 2001 es va inaugurar el nou Teatre Micalet, amb totes les equipacions necessàries i ajustades als nous temps.
Des de llavors, la Companyia Teatre Micalet ha estrenat 31 espectacles propis, sempre en valencià, com "Ai, Carmela!" de 1997; "Don Joan" el 2004; "Un Sopar de Compromís" de 1006 o, una de les produccions més recienteds "El jardí dels cirerers", en 2018.
El Teatre Micalet, que compta amb un aforament de 210 butaques, i disposa d'un bar per sopar després de la funció, amb reserva prèvia. També s'ofereixen dinars i sopars privats.
Pertanyent i gestionat per l'Ajuntament de València, el Teatre el Musical (TEM) es troba a l'emblemàtic barri del Cabanyal-Canyammelar, a la plaça de l'Rosari número 3. Es tracta d'un espai per a la representació de tot tipus d'espectacles, que alberga lloc per a un aforament de 403 espectadors, i un escenari de 12 per 8 metres. No s'utilitza únicament per a actuacions, ja que també compta amb dues sales polivalents i un gran hall en què es pot dur a terme diferents esdeveniments o exposicions d'art. El Teatre El Musical té els seus propis camerinos i zona d'assajos, a més d'un acollidor saló de lectura.
Aquest Teatre es va construir sobre un antic cinema al barri, i no va ser fins a setembre de l'any 2004 quan va obrir les seves portes com a teatre. Amb la façana renovada i l'interior completament reformat, aquesta sala ha tingut una gran acollida per part de la ciutadania, amb una programació per a tots els públics, no només d'obres de teatre. L'escenari de Teatre El Musical també acull espectacles de dansa, sarsuela, màgia, musicals i esdeveniments infantils.
Actualment, el Teatre ofereix una àmplia gamma de descomptes i ofertes per apropar els seus esdeveniments a tots els veïns i veïnes a l'mínim preu possible. Les entrades es poden adquirir per internet, per telèfon o en l'horari de la taquilla, de dijous a diumenge de 12 a 14 hores i de 17 a 19. Abans de la funció, es poden comprar les localitats fins a 20 minuts abans que comenci .