caixa popular

Yased: "Trobem el producte per serendipia"

Dulce Matías i Isabel Andújar són l’alma mater d’este projecte que ajudarà a reciclar el polietilé

Yased: "Trobem el producte per serendipia"

Parlem amb el projecte guanyador del Climate Launchpad. Dulce Matías e Isabel Andújar són les dues integrants del projecte Yased que es va alçar amb el primer premi.

 

En què consisteix el vostre projecte?

És un producte que s’encarrega de reciclar el plàstic, concretament el poliestirè, i tractar de minimitzar la contaminació en abocadors.

De quina forma vau arribar a este producte?

Va ser una mica serendipitat. Estava treballant en l’àmbit de proteïnes i vam obtenir un producte en residu, ho deixem en la safata pel laboratori i va caure poliestirè i ens vam adonar que ho dissolia. Va ser aleshores quan investiguem sobre açò. Realment açò va ocórrer fa uns anys. Sóc mexicana i era un projecte que ja havia començat abans de venir a residir a Espanya fa 4 anys. No obstant això, no havia trobat un equip amb el qual dur a terme el projecte i ací vaig trobar a Isabel amb qui desenvolupar-ho i estem en el procés.

Per què dur a terme el projecte ara?

El problema de la contaminació està cada dia més avançat i el poliestirè és un dels grans problemes perquè encara que és un dels menys contaminants és el que més problemes genera per a reciclar-ho principalment pel volum i perquè no se li troba la utilitat fàcilment. El nostre producte el que genera és una pasta amb la qual es pot crear asfalt, impermeabilitzants…

Quan us vau presentar al concurs Clima Launchpad pensàveu que podíeu alçar-vos amb el premi?

Al principi no créiem que tinguera eixa potencialitat encara que sabíem que era un bon producte. Nosaltres ens apuntem perquè, igual que tots els emprenedors, volem formar l’empresa i dur a terme el projecte. Teníem ganes de guanyar i anar a Xipre a presentar el projecte però no arribàvem a pensar que podíem aconseguir-ho. Anar a Xipre és un assoliment i un objectiu complit. És una bona oportunitat per a nosaltres.

A partir d’ara què passa amb el projecte?

Estem a la recerca de finançament per a formar l’empresa. Ens han contactat alguns Business Angel interessats en el nostre projecte. Ara hem d’analitzar les diferents propostes que hem rebut i decidir-nos per alguna. A partir d’ací crear i consolidar l’empresa. A més, de cercar empreses de reciclatge de poliestirè i València és un dels llocs on hi ha prou empreses dedicades a este producte.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 5 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats