25n
25N
25N

El Ple de Xirivella demana «trencar amb els estereotips» sobre les dones lesbianes

El Ple de Xirivella demana «trencar amb els estereotips» sobre les dones lesbianes
26/06/2020 -

En vespres del Dia de l’Orgull LGTBI 2020, el Ple de l’Ajuntament de Xirivella ha aprovat una moció en la qual es demana «trencar amb els estereotips que acompanyen a les dones lesbianes, bisexuals i transsexuals». El text, que ha comptat amb el vot favorable de totes les forces representades en el consistori excepte l’abstenció dels dos regidors de Ciutadans, insta el Consell de Ximo Puig a treballar en favor d’una Llei Estatal LGTBI «que reculla les reivindicacions històriques de tot el col·lectiu, de la Llei Integral d’Igualtat de Tracte i No Discriminació, així com una normativa específica de delictes d’odi.»

El document proposat per la Regidoria d’Igualtat i elevat al Ple pels grups PSPV-PSOE, Podem i Compromís, cita l’informe La cara oculta de la violència cap al col·lectiu LGTBI, en el qual es posa de manifest la invisibilitat de les dones i la seua menor propensió a aflorar delictes de violència o odi per orientació sexual. Els homes gais, conclou l’informe, «estan més reconeguts i se senten més legitimats per a denunciar». La moció aprovada a Xirivella refereix també l’efecte nociu que el confinament ha tingut en el col·lectiu LGTBI, amb un augment de la violència intragènere i del sentiment de soledat i rebuig social.

El text recorda que «defensar els drets de les persones LGTBI suposa defensar els drets humans» i reafirma el compromís del consistori amb la diversitat i la igualtat. Finalment, s’insta el Consell a promoure que el Registre Civil suprimisca l’obligació matrimonial de les parelles de dones per a inscriure als seus bebés nascuts.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + dinou =

bombers
Valencia activa