25n
Orgull
Orgull

Xirivella: de cara a quasi un mes sencer de festa

El municipi valencià es prepara per al seu programa festiu d’estiu, que abasta des del 27 d’agost al 22 de setembre

Xirivella: de cara a quasi un mes sencer de festa

Xirivella va obrir el passat 27 d’agost la seua programació de festes d’estiu, el qual implicarà prop d’un mes de festa ininterrompuda. El programa d’enguany compta amb una gran varietat d’esdeveniments de diferents disciplines: atraccions, concursos, menjar, religiosos, teatre, música…

‘”‘Paelles i colles” tindrà lloc el 15 de setembre i serà un dels esdeveniments clau de les festes municipals, la recaptació íntegra del qual anirà destinada a causes solidàries del municipi.

La programació va començar el “Sopar de Faixa“, després de la qual cosa es es va fer l’adorn dels carrers del barri, tot organitzat pels clavaris de Sant Ramonet Nonat. Després d’açò, les festes van prosseguir el 28, dia en el qual es van iniciar les activitats infantils en el carrer d’Isabel de Villena, organitzades també pel clavari de Sant Ramonet Nonat. A açò els van seguir a la vesprada els castells inflables les partides de frontenis en el poliesportiu de la localitat. La jornada infantil va acabar amb el repartiment d’orchata i fartons per als més xicotets.

A part d’açò, les festes també inclouran esdeveniments per al públic més major, com les “Paelles al carrer” del dia 29; el “Sopar dels Clavarisses“, al costat del seu posterior discomòbil, del 30; o les macrodiscos a càrrec dels artistes Kike Jaén i DJ Vicente Buitron. A més, la nit del 7 de setembre serà especialment memorable, ja que albergarà “La Nit Més Llarga amb Festa Remember“, en la qual participaran DJ’s de gran reconeixement, com José Coll i Raül Platero; i la fi del qual de festa comptarà amb música comercial i danse. No obstant això, les festes de Xirivella abasten molt més enllà d’açò.

L’oferta d’espectacles que ofereixen no deixa indiferent a les cartelleres dels teatres més grans. Començant l’1 de setembre, amb “Tanque Gurugú“, comèdia itinerant que parodia l’absurd i excessiu ús de les fronteres i que pretén fer reflexionar sobre la situació que viuen els refugiats, de la mà de la companyia Asaco Produccions, la programació teatral continua amb “Bambalas, cuando lo bonito es el camino“, espectacle de dansa i arts circenses en el qual les hermarnas Bambala no deixaran indiferent al públic, l’obra, a més, pretén ressaltar el valor de les xicotetes metes que superem cada dia i que el més valuós és el que es troba pel camí. Posteriorment tindrà lloc l’obra de teatre “Los Descendientes“, musical de Disney, el dia la recaptació del qual anirà directament destinada a l’ONG ACNUR, l’obrá vindrà de la mà de la companyia de treatro de l’Associació AVAAE.

Unes festes plenes d’esport

A més d’una programació plena d’espectacles, la present edició de les festes de Xirivella explica també amb un gran apartat esportiu, en el qual es duran a terme varietat de competicions perquè els més atletes, i els que no ho són tant i vulguen divertir-se, s’enfronten entre si.

Els tornejos de les festes començaran el 31 d’agost amb el campionat de futbolí, en el qual es realitzaran enfrontaments atenent a les diferents categories que participen en ell. Després d’açò, el 2 de setembre li seguirà el passeig ciclista, el recorregut del qual es preveu que siga d’uns 40 minuts, i després del qual es rifaran dues bicicletes entre tots els participants. L’Ajuntament, a més, posa l’accent en l’ús obligatori de casc homologat en els participants de fins a 16 anys i recomana el seu ús als majors.

El triangular de futbol sala es realitzarà els dies 5 i 6 de setembre, tenint lloc el 5 el torneig de categoria juvenil i el 6 l’amateur. Per la seua banda, el torneig 3×3 de bàsquet es farà el 8 de setembre, i la II Exhibició de Gimnàstica Rítmica tindrà lloc el 15 de setembre. No obstant això, l’esdeveniment esportiu central serà el torneig de frontenis, el qual es realitzarà entre els dies 3 al 22 de setembre. Aquesta serà una macrocompetició en la qual estaran involucrades diferents categories: Femení or, Femení Plata, Masculí Or, Masculí Plata i Infantil Mixta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × quatre =