caixa popular

Xirivella commemora el Dia de l'Orgull LGTBi amb accions de visibilització i conscienciació

Xirivella commemora el Dia de l'Orgull LGTBi amb accions de visibilització i conscienciació
28/06/2017 -

Un banc pintat amb els colors de l’arc iris presidix a partir de hui la plaça de la Concòrdia de Xirivella per a visibilitzar la lluita i la reivindicació del col·lectiu LGTBi. Coincidint amb el Dia Internacional de l’Orgull de Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals i Intersexuals, l’Ajuntament de Xirivella ha instal·lat el banc de colors i ha penjat la bandera del col·lectiu a la façana del consistori.

“Queda molt de camí per recórrer per a arribar a la plena igualtat. Hem de rebutjar fòbies, pors i estereotips i lluitar contra l’exclusió, la violència i la crueltat. Però hem avançat molt. La Xirivella del segle XXI està demostrant ser madura i respectuosa. I eixa és la Xirivella que volem. Una Xirivella on pots estimar com vulgues, on pots estimar a qui vulgues”, ha explicat l’alcalde Ricard Barberà.

Per la seua banda, la regidora d’Igualtat, Isabel García, ha manifestat el seu suport i agraïment a les organitzacions LGTBi i ha felicitat les dones i els homes activistes. “A Xirivella enguany hem fet un pas més amb la celebració d’una sèrie d’activitats dedicades a ensenyar la lluita amb l’ajuda del col·lectiu Lambda. Queda molt de treball per fer, però tenim la determinació d’aconseguir una societat on les persones siguen felices de la manera que trien”, ha assegurat la regidora.

Fins al divendres es pot visitar a la Casa de Cultura una exposició organitzada amb la col·laboració de Lambda que té l’objectiu de mostrar la diversitat. A més, fa uns dies la Biblioteca Pública Central va acollir el contacontes infantil “El viaje de Flop”centrat també en la diversitat.

L’Ajuntament, a través de la Regidoria d’Igualtat – Casa de la Dona, té previst signar els pròxims mesos un conveni de col·laboració amb Lambda per a potenciar les accions de conscienciació ciutadana i de lluita contra l’exclusió per raons de gènere o sexe.

Seran activitats que se sumaran a les que anualment ja han posat en marxa els departaments de Joventut, Igualtat (Casa de la Dona) i Serveis Socials, com ara xarrades i tallers de conscienciació als instituts de Xirivella.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + 11 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats