caixa popular

Xirivella aprova el Pla d'Igualtat per al personal de l'Ajuntament

L’objectiu és acabar amb les possibles discriminacions i aconseguir una igualtat real

Xirivella aprova el Pla d'Igualtat per al personal de l'Ajuntament
26/01/2018 -

L’Ajuntament de Xirivella ha aprovat per unanimitat el Pla d’Igualtat per al personal del consistori per als anys 2018-2021. La finalitat d’este Pla és acabar amb les possibles discriminacions i aconseguir una igualtat real mitjançant l’acompliment d’uns propòsits específics desenvolupats temporalment per a fer una igualtat efectiva entre les empleades i els empleats municipals.

El Pla, que té una vigència de quatre anys, inclou deu objectius, al voltant dels quals s’articulen 62 mesures, i poden ser modificats o ampliats a mesura que es van executant i avaluant i sorgint nous reptes. Entre els objectius i mesures, destaquen l’accés a l’ocupació, la classificació professional, la formació i la promoció, les retribucions, la conciliació de la vida personal, laboral i familiar del personal, entre d’altres.
El procés d’implantació d’este Pla d’Igualtat està dissenyat per a que siga participatiu en totes les seues fases: diagnòstic, elaboració, disseny, implementació i seguiment i avaluació. Per a la seua elaboració, s’ha contat amb la participació del personal de l’Ajuntament, a través de la Comissió d’Igualtat, que ha estat integrada per personal polític, tècnic i sindicats presents al consistori. A més, s’ha constituït una Comissió de Treball conformada per personal tècnic de la Casa de la Dona i sindicats que han tingut un important rol en el desenvolupament d’este procés.

Este Pla no està concebut com una eina finalitzada i tancada sinó que està obert a propostes. Així doncs, és un document que requereix una revisió continua i, per això, estableix estratègies i pràctiques a adoptar per a la consecució dels seus objectius, així com sistemes eficaços de seguiment i avaluació.

El pròxim repte és l’aprovació del Pla d’Igualtat a nivell extern que ja està prou avançat i que tracta mesures de cara a la ciutadania per a transversalitzar la perspectiva de gènere en totes les polítiques municipals i treballar en la transformació.

La regidora d’Igualtat, Isabel García, ha explicat que “este Pla és una ferramenta per a la incorporació i la gestió de la igualtat en la plantilla de l’Ajuntament”. A més, “persegueix la implementació transversal del principi d’igualtat entre dones i homes en l’àmbit organitzatiu i de funcionament intern”, ha destacat.

L’alcalde, Ricard Barberà, ha assegurat que “este Pla d’Igualtat és la manifestació del compromís assumit per l’Equip de Govern amb la igualtat de gènere i que es tradueix en la incorporació de la igualtat de dones i homes com una prioritat per tal de corregir desigualtats”. A més, ha expressat que “ha sigut possible gràcies a una treball transversal en el que cal destacar la col·laboració de les tècniques de la Casa de la Dona i la contribució dels sindicats de l’Ajuntament”.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + 4 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios