25n
25N
25N

Ximo Puig valora l'esforç de la comunitat educativa i la seua lleialtat per a iniciar el curs amb la màxima normalitat

Ximo Puig valora l'esforç de la comunitat educativa i la seua lleialtat per a iniciar el curs amb la màxima normalitat
02/09/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha subratllat després de la visita que ha realitzat a les instal·lacions del col·legi Mare Nostrum de València al costat del conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, “l’esforç de tota la comunitat educativa i de tots els equips directius dels centres de la Comunitat Valenciana” perquè el curs s’inicie amb la major normalitat i seguretat.

En aquest sentit, Vicent Marzà ha reiterat l’agraïment al treball dels membres de la comunitat educativa, que ha fet possible “organitzar els centres de manera segura i saludable i poder atendre els nostres i xiquetes amb la màxima presencialitat”.

Puig ha definit com a peça clau de l’arquitectura de l’àmbit docent, “la lleialtat profunda que ha existit amb el sistema educatiu valencià per part de la comunitat educativa en el seu conjunt”.

“Hem aconseguit a través del diàleg un gran acord valencià per a l’inici d’aquest curs extraordinàriament complicat. Sabem que el risc zero no existeix, però en l’àmbit educatiu s’ha fet un sobreesforç a través del diàleg amb els membres de tota la comunitat”, ha destacat el màxim responsable del Consell.

En aquest sentit, Puig ha mostrat el seu agraïment als sindicats, a l’escola concertada i al conjunt de persones que han posat per damunt “l’interés general dels xiquets i les xiquetes per a fer possible un curs essencialment presencial”.

“L’educació és la palanca del futur d’un país i, per tant, hem de posar tot el que hi ha al nostre abast per a intentar que eixa educació siga de la major qualitat possible malgrat aquestes circumstàncies”, ha ressaltat Puig.

En aquest sentit, el cap del Consell ha indicat que la presencialitat “és fonamental perquè l’educació és, en gran part, l’aprenentatge que fan junts els xiquets i les xiquetes”. “El contacte amb el professorat -ha continuat Puig-, és una part essencial de la sociabilitat i l’aprenentatge per a la vida, la convivència i per a generar uns valors que només des de l’escola es poden enaltir”.

Així mateix, el president ha manifestat que els xiquets i les xiquetes “seran els grans aliats contra la pandèmia”, perquè a través de l’aprenentatge que realitzaran a l’escola, “aportaran a casa el canvi d’hàbits necessari perquè cadascun assumisca la seua responsabilitat en aquesta causa comuna”.

El cap del Consell ha explicat que a partir d’aquest curs “tenim la confiança de poder implementar i impregnar a la societat amb l’autoprotecció que necessitem”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + cinc =