25n
25N
25N

Ximo Puig valora el fons de reconstrucció europeu com una "gran oportunitat" i avança que la Comunitat Valenciana ja està preparant projectes

Anuncia la seua compareixença en Les Corts per a donar compte de la posició del Govern valencià i informar sobre els projectes europeus bàsics

Ximo Puig valora el fons de reconstrucció europeu com una "gran oportunitat" i avança que la Comunitat Valenciana ja està preparant projectes
21/07/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha valorat l’aprovació del fons europeu de reconstrucció, dotat amb 750.00 milions d’euros, com una “gran oportunitat” per a la Comunitat Valenciana. “Hem de ser capaços de gestionar adequadament i, per això, ja des de fa mesos s’està treballant intensament en diferents departaments de la Generalitat per a veure de quina manera podem contribuir i avançar en la implementació de projectes a Europa”, ha afirmat Puig.

Segons el cap del Consell, qui ha qualificat aquest dimarts com “una jornada històrica”, després de la incertesa inicial sobre la resposta europea a la crisi originada per la pandèmia de COVID-19, “hui s’ha confirmat la fortalesa del projecte europeu, del qual formem part i que ha sigut fonamental per al progrés d’Espanya i de la Comunitat Valenciana”.

“Per a una comunitat absolutament europeista com la Comunitat Valenciana hui és un gran dia enfront del que van ser les mesures del passat, les de l’anterior dècada, davant la crisi econòmica i financera, que la Unió Europea va abordar des de l’austeritat i des d’una posició restrictiva i conservadora”, ha agregat el màxim responsable del Govern autonòmic. “En aquest moment, afortunadament, s’ha obert un pas molt positiu per al conjunt de ciutadans i ciutadanes de la Unió”, ha remarcat.

Cal recordar que el president de la Generalitat va sol·licitar a Pedro Sánchez el passat 15 març, un dia després de la primera declaració de l’estat d’alarma, en la Conferència de Presidents Autonòmics, que treballara en la necessitat que la UE posara en marxa un ‘Pla Marshall europeu’. Puig també va traslladar per carta aquesta necessitat a tots els presidents regionals de la Unió Europea i al president del Comité de les Regions.

Per al president, la decisió presa pel Consell Europeu, que suposarà una “aportació molt important per a Espanya”, xifrada en 140.000 milions, suposa un avanç “que mai s’havia produït”, en la mutualització del deute i en la progressió fiscal de cohesió.

El president de la Generalitat, qui ha realitzat aquestes declaracions als mitjans de comunicació després de la reunió del patronat de la Fundació Comunitat Valenciana-Regió Europea (FCVRE), també ha reconegut el treball realitzat pel Govern d’Espanya durant les jornades de negociació del fons, “no abordant la qüestió des de la confrontació entre el nord i el sud sinó com un gran objectiu comú” i “des de la cohesió” perquè, en la seua opinió, “Europa és un objectiu comú i no es tracta de guanyar o perdre sinó que tots avancem junts i que tots junts guanyem”.

Després de mostrar-se satisfet perquè s’haja arribat a un acord sobre el fons el mes de juliol, Puig ha apuntat que “ara és el temps del Parlament europeu” i dels parlaments nacionals que hauran d’aprovar “aquest Pla Marshall”.

“A partir d’aqueix moment el full de ruta és clar”, ha assegurat el president de la Generalitat, qui ha afirmat que els anys 2021, 2022 i 2023 “seran fonamentals en el disseny del pressupost europeu” i “això exigeix que el Consell mire de manera prioritària l’acció europea perquè és fonamental per a la nostra reactivació econòmica i el nostre benestar social”.

Finalment el màxim responsable de l’Executiu autonòmic ha anunciat que en les pròximes setmanes compareixerà en Les Corts per a donar compte de la posició del Govern valencià i per a informar sobre els projectes europeus bàsics sobre els quals es treballarà, relacionats amb la transició energètica, la digitalització i l’enfortiment de l’estat de benestar, “amb un gran objectiu: l’ocupació i la justícia social”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + onze =

25n horta sud