25n
25N
25N

Ximo Puig és l'únic candidat a la Presidència de la Generalitat després de concloure el termini de presentació de propostes

Enric Morera obrirà una ronda d’entrevistes amb els portaveus dels sis grups parlamentaris

Ximo Puig és l'únic candidat a la Presidència de la Generalitat després de concloure el termini de presentació de propostes
04/06/2019 -

La candidatura de Ximo Puig a la Presidència de la Generalitat ha sigut l’única registrada en Les Corts fins a aquest dimarts a les 14 hores, quan concloïa el termini perquè els diferents grups presentaren les seues propostes. El PSPV va registrar la candidatura de l’actual ‘president’ en funcions el passat 30 de maig.

Segons han informat fonts parlamentàries, aquest dimecres es reunirà les 10 hores la Mesa de les Corts i a les 11 ho farà la Junta de Síndics. Allí s’informarà de l’existència d’aquesta única candidatura i de l’obertura de la ronda d’entrevistes del president de les Corts, Enric Morera, amb els portaveus dels diferents grups parlamentaris.

Després de la Junta es coneixeran els dies i l’ordre de citació dels síndics a aqueixes trobades en els quals es busca conéixer el posicionament de cada grup davant el debat d’investidura. Seguint el procediment que marca el reglament de les Corts, sentida la Junta i després d’aqueixes reunions, la Presidència fixarà la data de celebració del debat d’investidura que no pot ser ni abans del dia 6 ni després del 12 de juny.

L’arrencada d’aquesta X Legislatura continuarà aquest mateix dijous, quan està prevista la constitució de les comissions, amb l’elecció de les corresponents Taules de cadascuna d’elles. El calendari que es planteja inclou la constitució entre les 10 i les 13.14 hores, una cada 15 minuts, de les 14 comissions.

La primera, segons aqueixes previsions, seria la de Coordinació, Organització i Règim de les Institucions de la Generalitat, a la qual seguirien, en aquest ordre: Justícia, Governació i Administració Local; Educació i Cultura; Economia, Pressupostos i Hisenda; Indústria i Comerç, Turisme i Noves Tecnologies; Agricultura, Ramaderia i Pesca; Obres Públiques, Infraestructures i Transports; Política Social i Ocupació; Sanitat i Consum; Medi Ambient, Aigua i Ordenació del Territori; Polítiques d’Igualtat de gènere i del col·lectiu LGTBI; Radiotelevisió Valenciana i de l’Espai Audiovisual; Assumptes Europeus; i finalment la de Drets Humans.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 3 =

museo etnologia
ficcions 2019-2020