25n
25N
25N

La Generalitat presenta un pla d'ajudes al copagament farmacèutic per a menors com una eina per a "defensar la salut" dels valencians

El President Ximo Puig exigeix la derogació del decret de copagament aprovat pel Govern d’Espanya. Esta mesura, amb un pressupost de huit milions d’euros, contempla un paquet de subvencions de les quals es beneficiaran 404.647 menors residents a la Comunitat Valenciana

La Generalitat presenta un pla d'ajudes al copagament farmacèutic per a menors com una eina per a "defensar la salut" dels valencians
07/02/2017 -

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que el nou pla d’ajudes destinades a assumir el copagament dels tractaments farmacològics dels menors suposa un “mecanisme de defensa per a la salut”. Es tracta, ha dit, d’un “instrument que vol actuar contra les conseqüències negatives que té el copagament en la salut dels valencians i les valencianes”.

El cap del Consell, que ha presentat esta mesura al costat de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha explicat que l’aprovació d’este pla respon a la voluntat del Parlament valencià de prioritzar l’interés general “d’aquells que més necessiten el suport públic, que són els xiquets i xiquetes”.

En este sentit, Puig ha exigit la derogació del decret de copagament aprovat pel Govern central. “No volem cap tipus de confrontació amb el Govern d’Espanya i, és més, ens agradaria que este suport que ara es dóna, no fera mancada”, ha subratllat el President, en al·lusió a les ajudes aprovades pel Consell en matèria de copagament de la Sanitat.

Tal com ha recordat, la primera d’estes mesures va ser la universalitat de la sanitat valenciana, de la qual s’han beneficiat més de 10.000 persones i, en segon lloc, la supressió del copagament farmacèutic per a pensionistes amb rendes inferiors a 18.000 i per a persones amb diversitat funcional, una mesura que va afectar a més de 860.000 pacients.

El programa d’ajudes contempla un paquet de subvencions que el seu objectiu és garantir el tractament i el restabliment de la salut a través de la prestació farmacèutica, eliminant els obstacles econòmics que el sistema d’aportació dels usuaris representa mitjançant la subvenció del copagament farmacèutic als col·lectius de menors d’edat, tal com ha explicat la consellera Carmen Montón.

El Govern valencià destinarà huit milions d’euros a este pla, que se sumen als 47 milions d’euros ja habilitats com a línia d’ajuda per a pensionistes i persones amb diversitat funcional. En total, 55 milions d’euros d’ajudes enfront dels copagaments.

“La sanitat no és cara, la qual cosa és car és gastar malament, la mala gestió, el descontrol i, per descomptat, la corrupció”, ha puntualitzat Carmen Montón, que ha indicat que el Govern de la Generalitat “seguirà en el camí de treballar per a enfortir la salut com el dret de tots”.

405.000 beneficiaris

Segons ha detallat la consellera, un total de 404.647 menors residents a la Comunitat Valenciana es beneficiaran d’este programa i, per tant, deixaran d’abonar el 40% del cost dels medicaments.
El pla d’ajudes cobrirà, en primer lloc, els copagaments que afecten els tractaments farmacològics dels menors d’edat associats a targetes sanitàries els titulars de les quals siguen persones actives amb rendes inferiors a 18.000 euros anuals.

D’igual manera, també podran acollir-se a estes ajudes els menors treballadors que siguen titulars de targeta sanitària i compten amb una renda anual inferior a 18.000 euros a l’any, així com menors no registrats, o sense autorització administrativa per a residir a Espanya, que siguen beneficiaris d’assistència sanitària en situacions especials i hagen sigut acreditats en el codi de règim d’aportació farmacèutica denominat F003.

Seran beneficiàries de les ajudes les persones que complisquen els següents requisits: residir a la Comunitat Valenciana, menys de 18 anys, ostentar la condició de persona assegurada del Sistema Nacional de Salut (SNS), o ser beneficiària d’una targeta sanitària que el seu titular tinga una renda inferior als 18.000 euros anuals, o beneficiària de l’assistència sanitària en situacions especials i disposar de targeta sanitària individual expedida per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Com ha explicat Montón, en este grup de població, el nombre de tractaments no iniciats entre gener i octubre de l’any passat va ser superior als 340.000, amb taxes de no inici del 17%. En el mateix període, el nombre de tractaments abandonats va superar els 20.000.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 2 =