caixa popular

Ximo Puig ha convocat a la comissió de seguiment per a tractar els avanços del nou model de finançament autonòmic

L’objectiu del President és “fer una reflexió per a veure en quin punt estem i analitzar les perspectives decisives per a garantir l’Estat del Benestar”

Ximo Puig ha convocat a la comissió de seguiment per a tractar els avanços del nou model de finançament autonòmic
22/05/2017 -

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que va a convocar a la comissió de seguiment, en la qual estan representades totes les forces polítiques, universitats, sindicats i empresaris, per a tractar els últims avanços del nou model de finançament autonòmic, ja que la comissió d’experts de tota Espanya que treballa en la reforma ha de presentar l’informe definitiu del futur sistema abans del 10 d’agost.

L’objectiu, tal com ha explicat el President, és “fer una reflexió per a veure en quin punt estem i analitzar les perspectives en unes setmanes que van a ser decisives per a poder portar a bon port aquest objectiu de cohesió de tota Espanya, perquè açò no és una disputa entre comunitats autònomes sinó garantir l’Estat del Benestar”.

Així s’ha manifestat el cap del Consell després de mantenir una reunió amb el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i amb el representant de la Generalitat en la comissió d’experts per a la reforma del sistema de finançament autonòmic, Francisco Pérez.

El President ha reiterat que aquest nou model estarà preparat abans que finalitze 2017, tal com es va acordar en la Conferència de Presidents el passat mes de febrer, perquè els pressupostos de 2018 continguen ja la reforma del sistema. “No estem disposats al fet que s’eternitze aquesta discussió”, ha afirmat.

Així mateix, ha subratllat el “treball enorme” que està desenvolupant la comissió d’experts de la Comunitat Valenciana, encapçalada pel professor Francisco Pérez, així com la labor realitzada per la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic “per a aconseguir complicitats fora de la nostra Comunitat”.

Es tracta d’un treball, segons el President, que “ens permet tenir una posició moralment rellevant i intel·lectualment sòlida” a l’hora d’avançar en les negociacions. “Estem demostrant serietat, rigor i capacitat de pensar en conjunt i no solament en nosaltres mateixos”, ha assegurat Puig, ja que l’objectiu de la reforma del sistema és garantir als ciutadans de tot el país un Estat del Benestar estable “durant dècades”.

Per la seua banda, el professor Francisco Pérez ha explicat que la comissió d’experts està avançant en totes les adreces per a tenir un document consensuat sobre els problemes del model i les vies d’eixida abans del 10 d’agost, i ha assegurat que “no hi ha raó per a pensar que aqueix termini no es vaja a complir”.

“El diagnòstic ha de formar part d’una visió de conjunt dels problemes en el qual encaixen totes les comunitats autònomes”, ha explicat Pérez, qui també ha assegurat que el plantejament de la Comunitat Valenciana està basat en “el rigor de les dades per a mostrar que volem que la nostra situació canvie, perquè ara no tenim el mateix tracte que la resta d’autonomies”. En aquest sentit, també ha matisat que l’objectiu final és trobar una “solució per a la Comunitat en un esquema en el qual totes les autonomies es troben ben tractades”.

Així mateix, Pérez ha destacat que el treball previ fet per diferents centres de recerca, entre els quals hi ha algun valencià, ha permès objectivar les discussions, i ha destacat la “normalitat” del debat d’una comissió en la qual conflueixen “moltes mirades i apreciacions”.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × cinc =

Paiporta
exposicion caps tallats
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris