25n
25N
25N

Ximo Puig destaca que el Pla de Contingència contra la COVID-19 ha permés augmentar el personal sanitari en 10.000 persones

El president avança que demà el ple del Consell aprovarà un acord per a aplicar deduccions fiscals per a les persones afectades per ERTO en la Comunitat Valenciana i per donacions per a combatre el virus

Ximo Puig destaca que el Pla de Contingència contra la COVID-19 ha permés augmentar el personal sanitari en 10.000 persones
23/07/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat en la sessió de control de les Corts que el Pla de Contingència contra la pandèmia elaborat per la Conselleria de Sanitat inclou “elements fonamentals” que ja són una realitat com l’augment del personal sanitari en 10.000 persones i el reforç, amb 400 respiradors, per a arribar a 1.200 en les unitats de vigilància intensiva (UCI).

A més, el cap del Consell, qui ha destacat la importància de la detecció precoç de la COVID-19, també ha subratllat, dins de les línies recollides en el Pla de Contingència sanitari, que la Comunitat Valenciana és l’autonomia que més rastrejadors té, “un total de 1.008, ampliables a 1.200” i “la capacitat de fer fins a 14.000 PCR diaris en cas que fora necessari”.

Uns altres dels aspectes del Pla que ha desgranat el president han sigut l’ampliació i avanç de la campanya de vacunació de la grip; l’existència d’hospitals auxiliars en cadascuna de les províncies de la Comunitat, amb una capacitat màxima de 1.580 llits; la compra de 200 milions d’unitats de material sanitari de protecció, ja disponible o encarregat, i l’ampliació de la xarxa d’alerta del virus a partir d’aigües residuals en els principals municipis.

El president ha afirmat que el propòsit és “continuar treballant i lluitant per a atallar la pandèmia” i que, amb eixe objectiu, s’estan adoptant mesures com, per exemple, el decret llei que aprovarà el Consell aquest divendres per a donar cobertura a les forces de seguretat i que contemplarà el règim sancionador per a aquelles persones, entitats i empreses que no complisquen amb els objectius sanitaris davant la situació ocasionada per la pandèmia de coronavirus.

“Necessitem totes les mans i totes les idees per a afrontar aquest treball”, ha declarat el president en al·lusió al procés de construcció de la Comunitat, i, en aquest sentit, ha recordat la necessitat del “diàleg” i “consens” per a “eixir junts de la pitjor crisi viscuda al nostre país”.

Així, el president, que ha insistit en la necessitat de pactar “i acordar posant per damunt l’interés general”, ha posat en relleu la importància de l’Acord per a la Recuperació de la Comunitat Valenciana ‘Alcem-nos’ signat aquest dimecres per la Generalitat i els agents socials, “que inclou prop de 400 mesures”.

D’altra banda el president ha recordat “el treball que el Consell realitza per a reforçar el sistema sanitari, modernitzar-lo i adaptar-lo als nous temps” i, en l’àmbit dels recursos humans, ha ressaltat que el Govern valencià acaba de destinar 120 milions d’euros per a desbloquejar la carrera i el desenvolupament professional de 43.000 treballadors i treballadores empleats públics de la sanitat que, en la seua opinió, “estan fent un gran esforç i s’estan deixant la pell en el seu treball diari”.

Ajudes fiscals i turisme

Segons el màxim responsable de l’Executiu autonòmic la Comunitat Valenciana és la que més diners ha aportat al personal treballador autònom i ha assegurat que “als qui s’han quedat fora de les ajudes els ajudarem”.

A més, Puig ha destacat que el ple del Consell aprovarà demà un acord per a establir deduccions fiscals per a les 200.000 persones afectades per expedients de regulació d’ocupació temporals en la Comunitat Valenciana, amb l’objectiu que les ajudes rebudes de la Generalitat “no ocasionen perjudicis fiscals a eixes persones”. Així mateix, hi haurà desgravacions per donacions destinades a la lluita contra la Covid o per a investigació. Igualment, es compensaran fiscalment les ajudes per a la compra de bicicletes o patinets elèctrics.

Així mateix, Puig ha avançat que la setmana vinent s’aprovarà el Pla Estratègic de Turisme 2020-2025, dut a terme des de la col·laboració publicoprivada i consensuat amb el sector, amb l’objectiu de reactivar-lo i posicionar a la Comunitat Valenciana com un destí segur.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − 2 =