25n
25N
25N

Ximo Puig destaca que el 'treball extraordinari' de la unitat militar de vigilància epidemiològica és un exemple de la col·laboració eficaç entre institucions en la lluita contra la COVID-19

El president de la Generalitat ha visitat la base militar de Bétera des d’on personal rastrejador de la UME treballa per a identificar a contactes estrets mitjançant la realització d’enquestes

Ximo Puig destaca que el 'treball extraordinari' de la unitat militar de vigilància epidemiològica és un exemple de la col·laboració eficaç entre institucions en la lluita contra la COVID-19
14/09/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha ressaltat aquest dilluns que el “treball extraordinari” de la unitat militar de vigilància epidemiològica que participa en la Comunitat Valenciana en labors de rastreig de casos de COVID-19 és un exemple de la col·laboració eficaç entre institucions en la lluita contra la pandèmia.

El cap del Consell ha efectuat aqueixes declaracions en la seua visita a aquesta unitat en la caserna militar Jaume I de la Unitat Militar d’Emergències (UME), a Bétera, on ha estat acompanyat per la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló.

El primer grup de 30 efectius de l’UME que col·labora amb Salut Pública en les tasques de rastreig d’infeccions per coronavirus en la Comunitat Valenciana s’ha conformat prioritzant els perfils sanitaris i ha rebut formació específica. En aqueix sentit, Ximo Puig ha recalcat l'”important treball de preparació” que aquest personal rastrejador de les forces armades ha desenvolupat prèviament a la seua incorporació”, així com la seua labor, metodològicament “ben articulada”.

Es tracta de la primera Unitat de Vigilància Epidemiològica operativa en la Comunitat Valenciana i a ella aniran sumant-se la resta, en grups de 30, fins a arribar, previsiblement a la fi de mes, als 150 sol·licitats per a la Comunitat Valenciana. Aquests efectius es mantindran operatius el temps necessari.

Ximo Puig ha subratllat que la incorporació de personal de l’UME en les labors de rastreig de la COVID-19 és un exemple més de la línia de cooperació i, en aqueix sentit, ha agraït actuacions passades de l’UME, com l’efectuada per a “minimitzar el mal horrible de la DANA a la comarca de la Vega Baixa”, de manera que “continua la línia de cooperació” en un moment en el qual, enfront de la pandèmia, és fonamental actuar amb la “màxima cohesió, unitat i resposta ràpida”, ha assegurat.

Les principals funcions d’aquesta unitat són la identificació i control de contactes estrets d’infeccions confirmades per coronavirus i desenvolupa aquesta tasca a través de la realització d’enquestes de manera coordinada amb Salut Pública.

L’equip s’ha conformat donant prioritat al personal amb perfils sanitaris, com a Medicina, Infermeria, Farmàcia, Psicologia, atenció d’emergències o similars.

Tots i totes els seus integrants han completat un programa específic per a optimitzar la seua formació i l’acompliment de les tasques requerides. El curs ha abordat aspectes tecnocientífics sobre el virus SARS-CoV-2; les eines recomanades per l’Organització Mundial de la Salut per a establir el rastreig de contactes i quarantenes; la tècnica del procés de rastreig i casos pràctics; els aspectes ètics en les funcions de rastreig, així com habilitats per a una comunicació efectiva.

A més, la Unitat de Vigilància Epidemiològica rep permanentment actualitzacions ateses les noves evidències científiques amb relació al virus i al maneig de casos i contactes.

El president de la Generalitat ha afirmat que la Comunitat Valenciana es troba en una situació de “contenció estabilitzada” i ha agregat que de la pandèmia sol es pot eixir “junts, des de la corresponsabilització i el treball pedagògic, en el qual els mitjans de comunicació estan fent un treball magnífic com a servei essencial”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + nou =