25n
25N
25N

Ximo Puig destaca el potencial exportador del 'caqui Ribera del Xúquer' i confia que aquesta campanya 'supose una millora de les rendes per als productors'

El president es mostra convençut que, amb el suport de la Generalitat i de la Denominació d’Origen Protegida, s’avançarà en la introducció d’aquesta fruita en nous mercats

Ximo Puig destaca el potencial exportador del 'caqui Ribera del Xúquer' i confia que aquesta campanya 'supose una millora de les rendes per als productors'
02/11/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha subratllat la importància de la qualitat del ‘caqui Ribera del Xúquer’ i el seu “fort potencial exportador”, i ha confiat que aquesta campanya “supose una millora de les rendes per als productors”.

Ximo Puig ha participat en la presentació a l’Alcúdia de la campanya de la Denominació d’Origen Protegida ‘caqui Ribera del Xúquer’, acte en el qual ha estat acompanyat de la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà.

El president s’ha mostrat convençut que, amb el suport de la Generalitat i de la Denominació d’Origen, s’avançarà en la introducció d’aquesta fruita en nous mercats, “malgrat les dificultats que tenim, com el veto rus i altres circumstàncies pròpies de la geopolítica”.

Per això, -ha continuat el cap del Consell- “aquest és el camí adequat, perquè es tracta d’una denominació d’origen organitzada, professional i amb una participació directa de tots els agricultors”. “Per tant, és una manera d’aconseguir el màxim preu possible, basat en l’extraordinària qualitat d’aquest producte”, ha agregat.

Per part seua, la consellera d’Agricultura, ha qualificat de “superaliment” aquest producte i ha coincidit amb el president a destacar “la seua gran capacitat exportadora”.

Mollà ha celebrat els 19 anys del ‘caqui Ribera del Xúquer’ com a Denominació d’Origen Protegida reconeguda per la Unió Europea i ha subratllat el pols del sector agroalimentari de la Comunitat Valenciana per a mantindre el comerç exterior. “El caqui és referent del valor afegit dels nostres frescos en el mercat internacional”, ha assenyalat.

Exportacions del sector agroalimentari

Durant la seua intervenció, el president del Consell ha ressaltat que, durant 2020, “ha augmentat la capacitat exportadora del sector agroalimentari valencià en un 8%”, i això malgrat l’actual conjuntura generada per la pandèmia de COVID-19.
Referent a això, ha considerat “molt important ampliar nous mercats”, i ha indicat que, a més de la presència exportadora en destins europeus, com Alemanya, Regne Unit o França, “s’està tenint fortalesa en mercats com el Canadà i l’Aràbia Saudita”.

Principal productora de caqui a Espanya

La Comunitat Valenciana és la principal productora de caquis d’Espanya i la seua superfície de cultiu aconsegueix les 16.000 hectàrees. La Denominació d’Origen Protegida ‘caqui de la Ribera del Xúquer’ tenia inscrites la passada campanya un total de 8.380 hectàrees, enfront de les 18.057 hectàrees existents en el conjunt d’Espanya.

Així mateix, representa el 46% de la superfície espanyola dedicada a aquest cultiu i el 52% de la superfície de caqui de la Comunitat Valenciana i, durant la temporada anterior, en la zona de la Denominació d’Origen ‘caqui de la Ribera del Xúquer’, es va aconseguir una cull rècord, amb una producció de quasi 148.000 tones.

L’exportació constitueix una de les principals vies de comercialització per al caqui Denominació d’Origen (DO) Protegida ‘caqui de la Ribera del Xúquer’ i a més del mercat espanyol, els principals destins són Alemanya, França, Regne Unit i Itàlia, mentre que últimament s’estan obrint mercats emergents com el Canadà i l’Aràbia Saudita.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − sis =