25n
25N
25N

Ximo Puig advoca per augmentar la participació de la Generalitat en la presa de decisions de la Unió Europea

El president ha explicat que el Consell facilitarà que totes les conselleries disposen de funcionaris amb presència en l’oficina de la Comunitat Valenciana a Brussel·les

Ximo Puig advoca per augmentar la participació de la Generalitat en la presa de decisions de la Unió Europea
29/07/2019 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha apostat per augmentar en els pròxims anys la participació de la Comunitat Valenciana en la presa de decisions de les institucions europees.

El cap del Consell, que ha presidit la reunió de la Comissió Interdepartamental d’Acció Exterior i Relacions amb la UE, ha defensat el camí emprés per a impulsar la presència valenciana a Brussel·les, amb l’objectiu de “rellançar” els projectes europeus en la Comunitat Valenciana.

Així, Puig ha assegurat que “es tracta d’aconseguir més fons europeus per a tota la Comunitat Valenciana”, tant per als projectes de l’Administració pública com per al conjunt de les pimes i el teixit productiu.

Per això, i amb l’objectiu d’“aprofundir” la presència en les institucions comunitàries, el Consell facilitarà que tots els departaments de la Generalitat disposen d’un funcionari amb presència en l’oficina de la Comunitat Valenciana a Brussel·les “perquè tots els programes tinguen la millor implantació possible”.

A més, el titular del Consell ha explicat que en la reunió s’ha tractat l’execució dels tractats de comerç europeus, amb vista a “aprofitar allò que és positiu per als diferents sectors econòmics i intentar pal·liar les dificultats que representen alguns d’aquests acords”.

Sobre aquest tema, Puig ha afirmat que amb la voluntat de traure rèdit d’aquests acords continentals, la Generalitat planteja per als pròxims quatre anys missions comercials conjuntes amb la Cambra de Comerç de València a països com Mèxic o el Marroc, així com l’enviament d’una delegació a Sichuan amb motiu del 25 aniversari de les relacions amb aquesta regió xinesa.

El president, que ha destacat que la Comunitat Valenciana és un territori “profundament europeista”, ha assenyalat que es tracta d'”anar més enllà de la mateixa missió comercial per a ampliar aspectes que tenen a veure amb la cultura i la promoció de la Comunitat Valenciana”.

Actualització del pla de contingència

D’altra banda, i respecte al procés d’eixida del Regne Unit de l’espai europeu, el president ha afirmat que el Consell replantejarà i actualitzar” el pla de contingència que es va preparar fa uns mesos per a fer front a una eixida abrupta del país britànic.

Així, “donades les noves circumstàncies que estan sorgint en la política britànica i davant la possibilitat que el Brexit dur siga una realitat”, els diferents departaments de la Generalitat analitzaran si és necessari aprofundir el pla en algun aspecte, amb especial èmfasi en la situació dels valencians presents a Gran Bretanya i la dels britànics en la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 17 =