25n
25N
25N

Xavier Rius assistirà al lliurament de la medalla de la Universitat de València a Joan Francesc Mira

El diputat de Cultura i la responsable de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació, Immaculada Cerdà, assisteixen demà en La Nau a l’homenatge a l’escriptor, traductor i antropòleg Joan Francesc Mira, que va fundar i dirigir el Museu d’Etnologia de València

Xavier Rius assistirà al lliurament de la medalla de la Universitat de València a Joan Francesc Mira
01/12/2016 -

La Universitat de València lliura demà, hui 1 de desembre, la medalla de la institució a l’escriptor, traductor i antropòleg Joan Francesc Mira. El diputat de Cultura, Xavier Rius, i la responsable de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació, Immaculada Cerdà, assistiran a l’acte acadèmic, que tindrà lloc en el Paranimf de la Universitat de València al carrer de la Nau a les 11 h.

Durant l’acte de lliurament, intervindrà el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, i la catedràtica Josepa Cucó, qui serà l’encarregada de llegir el laudatio.

Joan Francesc Mira, nascut a València el  1939, és batxiller en Filosofia per la Universitat Gregoriana de Roma, llicenciat per la Universitat Pontifícia Lateranense i llicenciat i doctor per la Universitat de València. Durant la seua trajectòria, ha coŀlaborat amb Claude Lévi-Strauss a París (Collège de France, Sorbona) i amb el Consell Internacional de Ciències Socials, Centre de Viena. També ha sigut professor visitant en la Universitat de Princeton, catedràtic d’institut i professor de grec en la Universitat de València i la Jaume I de Castelló de la Plana. Mira va fundar i dirigir l’Institut Valencià de Sociologia i Antropologia Social i el Museu d’Etnologia de València. A més, és membre de l’Institut d’Estudis Catalans en la secció de Filosofia i Ciències Socials i de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

És autor de més de quaranta llibres, que aborden des de les ciències socials i l’assaig fins a la narrativa o la traducció de textos clàssics, com La divina comèdia o L’odissea. Entre les seues noveŀles destaquen Els treballs perduts, Borja papa,Purgatori i El professor d’història, i entre els seus assajos, Crítica de la nació pura’, Cultures, llengües, nacions, Hèrcules i l’antropòleg, Sobre ídols i tribus i En un món fet de nacions. També ha escrit compilacions d’articles i vora cent publicacions acadèmiques.

Entre altres distincions, ha rebut la Lletra d’Or, la Creu de Sant Jordi, el Premi Nacional de Traducció, uns quants Premis Nacionals de la Crítica i la Medalla d’Or de la Ciutat de Florència. També és Premi d’Honor de les Lletres Catalans 2004 i Premi de les Lletres Valencianes 2016.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × quatre =