25n
25N
25N

Xàtiva reforça l'escut social i incrementa un 68% les inversions en el pressupost de 2021

“Estem obligats a ser responsables en l’impuls econòmic que la ciutat necessita, amb les empreses, les pimes, els comerços i les famílies”, afirma l’alcalde Roger Cerdà

Xàtiva reforça l'escut social i incrementa un 68% les inversions en el pressupost de 2021

El pressupost municipal per a 2021 de l’Ajuntament de Xàtiva se situarà en els 33,3 milions d’euros, la qual cosa suposa un increment de més de 3 milions d’euros respecte al de l’exercici anterior. Els comptes van enfocats a la reactivació econòmica de la ciutat mitjançant el reforç de l’escut social i un fort increment en la inversió pública que creixerà un 68% fins a arribar als 7,8 milions d’euros.

El reforç de l’escut social es posa de manifest amb el destí de majors recursos econòmics per a partides com a Benestar Social o Sanitat. En Benestar Social l’increment es xifra en un percentatge del 28,5%. Per part seua, es reflecteix un creixement exponencial de la partida de Sanitat, que puja un 480%.

Per a Cerdà “és el moment de la gestió i de la unitat d’acció, perquè estar en contra d’aquests pressupostos és estar en contra del benestar i de la qualitat de vida de les famílies xativines”

“Aquests són uns nous pressupostos per a una nova realitat marcada per la Covid-19 i per les conseqüències que la pandèmia està tenint a la nostra ciutat. Estem obligats a ser responsables en l’impuls econòmic que la ciutat necessita, amb les empreses, les pimes, els comerços i les famílies que necessiten ara més que mai l’escut social de la nostra ciutat”, afirma l’alcalde Roger Cerdà. Per al primer edil “aquests són els pilars del pressupost 2021 juntament amb un gran programa d’inversions, el més important dels últims anys, perquè les administracions públiques han de ser el motor de l’economia local”.

Per a Cerdà “és el moment de la gestió i de la unitat d’acció, perquè estar en contra d’aquests pressupostos és estar en contra del benestar i de la qualitat de vida de les famílies xativines. Junts superarem aquesta situació i farem que Xàtiva siga una ciutat de progrés, que avance sense deixar a ningú enrere”.

Per part seua, el regidor d’Economia i Hisenda, Ignacio Reig, considera que “aquest és un dels pressupostos més alts en la història de Xàtiva, amb un increment notable respecte al passat any, però al mateix temps són uns pressupostos excepcionals que no segueixen la dinàmica altres anys atés que hi ha hagut un canvi en les prioritats municipals. La crisi sanitària ens ha posat davant uns problemes desconeguts fins ara”.

Reordenació de les partides

Les partides destinades a la reactivació econòmica de la ciutat creixen un 170%. Es manifesta així l’aposta municipal pel suport a la recuperació de les pimes de la ciutat, un factor que el govern considera clau per a tornar a la senda del creixement.

El pressupost del pròxim any, marcat per la crisi derivada de la pandèmia, arribarà als 33,3 milions d’euros

La previsió de la no celebració d’alguns actes que anualment susciten afluència massiva de públic a causa de la crisi sanitària ha permés alliberar una quantitat pròxima als 200.000 euros que es redistribueix amb la finalitat d’alimentar les partides de reforç de l’escut social i de reactivació econòmica. Així ho ha reconegut el mateix Reig, qui destaca “la reordenació d’algunes partides que difícilment es podran dur a terme en la conjuntura actual, com el pressupost per a grans esdeveniments”.

Aposta per les infraestructures

Amb tot, l’increment més gran per capítols es produeix en l’apartat d’inversions, amb una crescuda global del 68%. La principal novetat que presenten els pressupostos de 2021 és la consignació d’1,8 milions d’euros per al desdoblament del pavelló esportiu, amb la construcció d’un nou recinte esportiu entre el pavelló Francisco Ballester i el solar del futur col·legi del Pla de la Mesquita, infraestructura que en 2021 rebrà un total d’1.886.300 euros.

Apareix per primera vegada una partida destinada al futur Centre Raimon d’Activitats Culturals (CRAC), que se situarà en la part monumental del convent de Santa Clara, amb una injecció de recursos de 500.000 euros

Altres actuacions significatives incloses en el pla “Edificant” que apareixen en el pressupost municipal de 2021 són les anualitats per a reforma del CIPFP La Costera, amb 636.967 euros o la construcció d’un nou aulari en l’IES Josep de Ribera, amb 410.294 euros.

També apareix per primera vegada una partida destinada al futur Centre Raimon d’Activitats Culturals (CRAC), que se situarà en la part monumental del convent de Santa Clara, amb una injecció de recursos de 500.000 euros.

El capítol d’inversions es completa amb la reforma prevista en la Glorieta José Espejo, amb una inversió prevista de 203.611 euros i altres 200.000 euros per al pla social del Pla Director d’Inversions. Les obres d’accessibilitat als locals de les bandes de música rebran la quantitat de 160.131 euros, mentre que la construcció de la connexió urbana del futur carril bici entre Xàtiva i La Pobla Llarga i l’estació de trens rebrà una inversió 141.279 euros. Finalment, la reforma del Museu Faller es durà a terme amb una inversió de 36.000 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + quinze =