25n
25N
25N

Xàtiva, premiada en la IV edició dels Celia Amorós

Xàtiva, premiada en la IV edició dels Celia Amorós
27/11/2019 -

Les institucions públiques són un dels pilars fonamentals per a la Igualtat, i el treball que desenvolupen en aquest àmbit és reconegut per la Diputació de València, que en la quarta edició dels Celia Amorós ha premiat a l’Ajuntament de Xàtiva per l’esforç polític i econòmic en favor de les seues dones.

La creació d’un departament específic d’Igualtat a l’inici de la passada legislatura, l’impuls de les associacions feministes, l’obertura de la Casa dels Dones en 2018 i la inclusió de la visió de gènere en tots i cadascun dels plecs que aprova el consistori són alguns dels mèrits contrets per Xàtiva, un dels membres fundadors de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la Diputació, en la seua lluita per la Igualtat i contra la barbàrie masclista.

L’àrea d’Igualtat que dirigeix Lena Baraza compte en l’actualitat amb un pressupost de 120.000 euros en continu creixement. En paraules de l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, “aquest esforç en la gestió no hauria servit de molt sense la implicació de les associacions feministes”, que tenen el seu espai de trobada a la Casa dels Dones, on ajuntament i teixit social assessoren, formen i treballen sobre la base de la Igualtat amb més de 2.000 persones a l’any.

Roger Cerdà i Lena Baraza van recollir el Celia Amorós de mans de la diputada Isabel García, que va donar a tots dos l’enhorabona per una política d’Igualtat que és “referent per a altres municipis de la província”. En opinió de la regidora de Dona de la capital de la Costanera, “l’èxit d’aquestes polítiques arriba quan el feminisme comença a ser una mica de tota la ciutadania”. Encara que per a Lena Baraza, “la igualtat real no s’aconseguirà fins que aquestes polítiques les desenvolupen totes les àrees i no faça falta una Regidoria de la Dona”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 1 =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud
informacion coronavirus