25n
25N
25N

Xàtiva finalitzarà la urbanització de l'entorn de la plaça Espanya a l'abril

Els diputats Fernández Bielsa i Pilar Sarrión visiten Chella, Vallada i la capital de La Costera, on realitzen un recorregut per diferents obres subvencionades per la corporació provincial

Xàtiva finalitzarà la urbanització de l'entorn de la plaça Espanya a l'abril
14/02/2020 -

La urbanització de l’entorn de la plaça Espanya de Xàtiva estarà finalitzada a l’abril, segons han pogut comprovar aquest dijous durant la seua visita a les obres l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, i els diputats provincials Carlos Fernández Bielsa i Pilar Sarrión. El vicepresident i responsable de Cooperació Municipal i la titular de Benestar han recorregut algunes de les actuacions subvencionades per la Diputació en la capital de La Costera, després de visitar altres municipis de la comarca com Vallada i la localitat de Chella, en La Canal.

La renovació de les voreres i l’asfaltat de la plaça Espanya és una de les millores executades a Xàtiva amb fons provincials dels exercicis 2018 i 2019, en els quals la Diputació ha invertit més de mig milió d’euros en actuacions com la millora de l’accessibilitat de la Casa de la Cultura, el soterrament de contenidors de recollida selectiva, la renovació de la xarxa d’aigua potable, la reforma de la plataforma d’accés a l’Ermita de Sant Josep o la instal·lació d’un ascensor a la Biblioteca Municipal, entre altres.

Bielsa i Sarrión s’han interessat igualment pel nou vial de la ronda de circumval·lació, una infraestructura “en funcionament des de finals del passat any i que ha servit per a descongestionar el trànsit per l’accés nord amb un tercer anell”, segons explica l’alcalde, que destaca el model de gestió provincial que permet a cada municipi “decidir la destinació de les ajudes que arriben del pla d’inversions sostenibles i el SOM de la Diputació”.

Precisament de les inversions de la Diputació per al present exercici i els següents ha parlat el diputat de Cooperació Municipal, Coordinació Institucional i Cohesió Territorial, Carlos Fernández Bielsa, qui ha avançat que Xàtiva disposarà de més d’un milió d’euros de la corporació provincial per al pròxim bienni. En paraules del responsable de Cooperació Municipal, “els ajuntaments tindran cada vegada majors recursos i decidiran en què els inverteixen per a millorar els seus municipis, amb major previsió i menys burocràcia perquè la gestió siga el més eficient possible”.

Abans de la visita a Xàtiva, Carlos Fernández Bielsa i Pilar Sarrión han participat en Chella en una reunió de la Mancomunitat de La Canal de Navarrés, al costat d’alcaldes i alcaldesses de la comarca. Després d’aquesta trobada, els responsables provincials s’han desplaçat fins a Vallada, a La Costera, on s’han interessat pels danys causats per la Dana en el riu Canyoles.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + 8 =

caixaontinyent
paterna