25n
25N
25N

Xàtiva evita de moment el confinament perimetral

L’alcalde Roger Cerdà defineix la situació actual com a “greu i perillosa” i fa una crida “a la responsabilitat individual, ja que la salut i l’economia de la ciutat necessita la col·laboració de tots”

Xàtiva evita de moment el confinament perimetral

Xàtiva no serà confinada perimetralment, almenys de moment. Així ho ha confirmat l’alcalde Roger Cerdà en una compareixença realitzada aquesta vesprada on ha alertat de l’augment de casos a la ciutat i de la seua entrada en risc extrem. Segons el primer edil “un tancament perimetral de la ciutat tindria unes conseqüències molt greus per a tots, per això farem tot el que siga a la nostra mà per a tractar de contenir el risc de contagi, salvaguardar la salut de la ciutadania i evitar el confinament. Cerdà afirma que el tancament de Xàtiva “seria un desastre, perquè l’activitat econòmica de la ciutat depén de molta gent que ve a comprar al nostre comerç i a usar els nostres serveis”.

Sí que està previst que es prenguen mesures en cas que seguisca en augment la incidència, començant pel tancament de tots els espais esportius, culturals i parcs i jardins. “No volem arribar a aquest punt, però si amb això evitem el tancament perimetral, no dubtarem a fer-ho”, assevera el primer edil. En principi, no està previst que es tanque l’hostaleria ni els comerços de la ciutat.

Cerdà ha fet una crida a la població perquè evite reunions o celebracions de més de sis persones amb amics o familiars durant aquest cap de setmana de Tots els Sants. “Estem en una situació greu i perillosa, faig una crida a la responsabilitat individual, ja que la salut i l’economia de la ciutat necessita la col·laboració de tots, fem un esforç i parem entre tots l’avanç de la pandèmia a Xàtiva”, ha asseverat.

Incidència acumulada de 242,89 casos

Amb les dades ofertes per la Conselleria de Sanitat, a data de 26 d’octubre, Xàtiva disposa de 71 positius confirmats per PCR en els últims 14 dies, amb una incidència acumulada de 242,89 casos per cada 100.000 habitants. Des del 31 de gener del 2020 els casos acumulats que s’han produït són 320 i s’han registrat 10 defuncions.

En el Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, on l’hospital de referència és el Lluís Alcanyís de Xàtiva, s’han registrat 335 positius per PCR en els últims 14 dies, una incidència de 172,22 contagis per cada 100.000 habitants. En aquesta àrea de salut, des de l’inici de la pandèmia s’han confirmat 2.125 casos i 62 morts.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres − tres =