25n
25N
25N

Xàtiva destina més de 2,6 milions d'euros per a fer front a la crisi derivada per la Covid-19

Les ajudes per als negocis afectats per la pandèmia superaran els 1,2 milions d’euros

Xàtiva destina més de 2,6 milions d'euros per a fer front a la crisi derivada per la Covid-19

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, ha presentat aquesta setmana les ajudes econòmiques urgents aprovades en Junta de Govern i vinculades al Pla Reactivem Xàtiva, així com les que corresponen a Xàtiva dins del Pla Resisteix posat en marxa des del govern autonòmic, i que arribaran fins als 1,23 milions d’euros en total.

D’una banda es troben les ajudes d’emergència per valor de 400.000 euros de fons propis municipals emmarcats en el Pla Reactivem Xàtiva, que s’han aprovat per unanimitat de tots els grups polítics, i que aniran destinades als negocis d’hostaleria, centres esportius i d’oci que a conseqüència del tancament perimetral de la capital de la Costanera entre el 7 i el 20 de gener van haver de tancar els seus establiments durant 15 dies.

En concret es destinaran 1.000 euros a cadascun dels negocis, a més del total del cost del lloguer del mes de gener de 2021 fins a un màxim de 1.000 euros, la qual cosa suposa un màxim d’ajuda de fins a 2.000 euros per negoci.

Una vegada aprovat, el següent pas serà la publicació en el Butlletí Oficial de la Província a la fi d’aquesta setmana o principis de la següent, moment en el qual, a partir de l’endemà, hi haurà 20 dies per a poder realitzar la sol·licitud per part dels propietaris.

DIFERENTS MESURES EN AQUESTS MESOS

Amb aquests 400.000 euros d’ajudes, l’Ajuntament de Xàtiva supera ja els 2,5 milions d’euros en inversió realitzada per a fer front a la crisi sanitària derivada de la Covid-19. Concretament, durant aquests mesos de pandèmia des del Consistori s’han aportat 800.000 euros entre les dues fases dels bons al comerç local, la qual cosa ha suposat un muntant global d’1,6 milions d’euros, ja que la ciutadania es feia càrrec de l’altre 50% amb les seues compres.

D’altra banda, en els primers mesos de la pandèmia es van disposar 300.000 euros en ajudes per a la compra de material de protecció i 1 milió d’euros per a ajudes a autònoms, comerços i pimes, uns diners que no ha sigut gastat íntegrament i que es reinvertiran en noves ajudes.

A més de l’esforç inversor superior als 2,5 milions d’euros, cal tindre en compte allò que les arques municipals deixaran d’ingressar. En aquest sentit, l’Ajuntament ha decidit suspendre el pagament de la taxa d’ocupació de la via pública per al present any 2021 de taules i cadires per als negocis de restauració com ja va fer en el 2020.

PLA RESISTEIX

Pel que respecta al Pla Resisteix, impulsat per la Generalitat Valenciana en col·laboració amb la Diputació i els ajuntaments, deixarà a Xàtiva ajudes per valor de 830.000 euros, dels quals l’Ajuntament aportarà altres 125.000 euros.

Aquestes ajudes van destinades a sectors com els allotjaments turístics, hostaleria i restauració, oci, activitats de creació i d’espectacles o activitats esportives o d’entrenament; i seran compatibles amb les subvencions municipals.

Les ajudes consistiran en un import 2.000 euros per autònom o microempresa, més 200 euros per cada treballador a càrrec.

Per a l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, es tracta de “la inversió més important que s’ha fet en ajudes en el territori espanyol en els últims anys“.

“EMPATIA” AMB ELS CIUTADANS

Segons el primer edil, “les administracions hem de tindre empatia amb els nostres veïns i veïnes i això és el que estem fent amb aquestes mesures, redoblant els esforços per a fer costat a aquells que ho estan passant malament. Superarem junts la pandèmia i ho farem sense que ningú quede arrere“.

“Després de parlar amb els sectors afectats, hem reduït al màxim la documentació que cal presentar per part dels beneficiaris, al mateix temps que ens hem compromés a agilitar els tràmits perquè les ajudes arriben al més prompte possible”, manifesta l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, a pesar que recorda que caldrà estar al corrent de les obligacions tributàries per a poder ser beneficiari d’aquesta ajuda.

“El nostre compromís, juntament amb el de la resta d’administracions, és el d’estar al costat dels sectors més afectats“, assevera el primer edil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − tres =