25n
25N
25N

'Vull ser com', la campanya del 8M que visibilitza referents femenins

Oltra, a més, ha recordat que s’està treballant en la nova Llei d’Igualtat que erradicarà la pobresa

'Vull ser com', la campanya del 8M que visibilitza referents femenins
03/03/2020 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha presentat la campanya institucional amb motiu de la celebració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. La tercera edició de la campanya ‘Vull ser com’ torna a mostrar referents femenines que “han aconseguit trencar els sostres de cristall o han hagut de lluitar per a mostrar la seua vàlua en un món professional masculinitzat”, ha assenyalat Oltra.

La campanya es mou en tres espais: “el passat, amb les frases de dones anònimes i conegudes que han lluitat al llarg d’aquests anys per la igualtat, i que són repetides per les xiquetes i el xiquet que protagonitzen el vídeo, i que representa el present, però també el futur”. En aquest sentit, Oltra ha volgut ressaltar que “també es pretén donar veu als més joves perquè ells també han de ser protagonistes de teixir el futur”.

Les 5 ambaixadores d’aquesta nova edició de la campanya ‘Vull ser com’ són Belén Bueno Antón, bombera forestal; Susana Gisbert Grifo, Fiscal especialitzada en violència de gènere i portaveu de la Fiscalia Provincial de València; Mónica Bueno Muñoz, soprano; Silvia Terrasa Barrena, doctora en Enginyeria Informàtica; i Ariadna Edo Beltrán, nadadora paralímpica.

Totes elles són dones que han triomfat de manera diferent, però cadascuna d’elles ha contribuït a transformar el món. I és que, com ha apuntat la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, “és un orgull que l’star system de dones valencianes continue augmentant per a mostrar referents a les noves generacions”.

oltra-8m

Finalment, Oltra ha volgut recalcar que, encara que el 8M és la cara més visible de la lluita per la igualtat, la veritat és que des del Botànic s’ha treballat des del primer moment en aquesta direcció. Així, no només ha anunciat que s’està treballant en una ampliació del Consell de la Dona per a convertir-ho en el Consell de les Dones, i que reculla “la diversitat i pluralitat de les dones i els feminismes”, sinó que un dels objectius d’aquesta legislatura és l’aprovació de la nova Llei d’Igualtat.

D’aquesta manera, Mónica Oltra ha indicat que, amb aquesta nova llei, es posarà el focus de treball en l’erradicació de la pobresa, perquè cal no oblidar que el 80 per cent dels salaris bruts anuals per davall dels 12.000 euros pertanyen a dones.

Premis Isabel Ferrer

A més, aquesta vesprada, en el Centre Cultural Calixt III de Canals, es farà lliurament de la XXII edició dels Premis Isabel Ferrer. Un reconeixement que concedeix el Consell, anualment, a persones o entitats que han destacat en la lluita per la igualtat efectiva entre homes i dones. Així, en aquesta ocasió, les premiades seran la professora de Dret Constitucional i consellera del Consell Jurídic Consultiu, Asunción Ventura; la fiscal delegada de Violència de Gènere, Rosa Guiralt; i l’escriptora Isabel Clara Simó a títol pòstum.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − 5 =