25n
Orgull
Orgull

Torna el triatló a la platja de Puçol: 900 participants el 15 de maig

Torna el triatló a la platja de Puçol: 900 participants el 15 de maig
07/05/2021 -

Organitzats per l’Ajuntament de Puçol i el club Tripuçol, el dissabte 15 de maig hi ha dues cites amb el Mediterrani, els carrers de la platja i el passeig marítim com a escenaris: al matí, tres proves valedores per al Campionat d’Espanya; a la vesprada, els tornejos escolars, de caràcter provincial, reservats per als més xicotets. Cada prova està limitada a 150 participants, per la qual cosa la jornada comptarà amb 900 triatletes.

«Després de la primera prova de triatló d’aquesta temporada, celebrada a Bétera el primer cap de setmana de maig, la de Puçol serà un pas més en la recuperació de la normalitat en les competicions esportives», explica Carlos Boví, representant de Tripuçol. «A més, és especialment important la competició matinal de juvenils, cadets i infantils, perquè és de caràcter autonòmic i puntua per al Campionat d’Espanya que se celebra a Pontevedra enguany».

Un pas més en la recuperació de la normalitat esportiva perquè, a més, Puçol serà la primera ocasió en què s’abandona el format rolling start, amb eixida individual, utilitzat en els últims mesos per la pandèmia i es torna a la carrera tradicional: els 150 triatletes inicien la prova alhora… encara que la natació prompte estableix distàncies que fins i tot s’augmenten en les carreres amb bici i a peu.

«Sí, aqueixa és la gran notícia: els corredors acudiran amb màscara fins a la línia d’eixida, ací li la podran llevar i a nadar, pedalar i córrer. Per a evitar qualsevol problema, la zona d’eixida i meta està barrada i sense accés de públic… encara que els espectadors poden veure la prova des de l’arena, els espigons, el passeig marítim o en qualsevol carrer de la platja: és un recorregut molt ampli i és molt fàcil estar allunyats de la resta d’assistents», apunta Carlos.

En l’àmbit organitzatiu, Tripuçol ha recordat als participants menors d’edat que l’ideal és que només vengen amb un acompanyant, encara que en estar separades les competicions escolars, que són a la vesprada, no s’esperen aglomeracions en cap moment. En la competició vespertina, de caràcter provincial i també amb tres proves —natació, ciclisme i atletisme—, participen els triatletes de les categories aleví, benjamí i multiesport.

Amb aquesta 14a edició del Triatló de Puçol, que comença a les 9 del matí en la plaça Rosa dels Vents de la platja, Tripuçol recupera no sols la seua normalitat a nivell competitiu sinó també bona part del seu empenyiment com a escola, perquè l’inici de la temporada ha estat marcat per l’absència de bona part de l’alumnat per les mesures de seguretat derivades de la COVID-19.

Com recorda Carlos: «l’inici del curs hem comptat amb menys xiqueta i xiquets, però a l’abril ja ha començat a moure’s el personal i 40 alumnes ja estan competint. És un número important, encara que en total tenim 115 menors d’edat que, en cursos normals, entrenen i competeixen cada setmana».
Una escola important a la qual cal sumar els joves, els adults i els veterans, amb els quals Tripuçol supera en l’actualitat els 200 components.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × quatre =