25n
25N
25N

Vox anuncia mocions de condemna de l'Holocaust en tota Espanya després de rebutjar la de València per al·ludir al col·lectiu LGTBI

Vox anuncia mocions de condemna de l'Holocaust en tota Espanya després de rebutjar la de València per al·ludir al col·lectiu LGTBI
31/01/2020 -

Vox ha anunciat aquest divendres que presentarà mocions de condemna de l’Holocaust en tots els ajuntaments en els quals té representació després de la polèmica que va deslligar el seu rebuig a una iniciativa de l’Ajuntament de València que feia referència al col·lectiu LGTBI.

El partit liderat per Santiago Abascal promourà aquestes mocions en tots els consistoris coincidint amb el 75 aniversari de l’alliberament del camp de concentració d’Auschwitz i la commemoració del Dia Europeu de la Memòria de l’Holocaust.

En la seua iniciativa, Vox proposa un record a totes les persones que van patir persecució en els centres d’extermini nazis, “especialment a la comunitat jueva, als catòlics, dissidents polítics, persones d’ètnia gitana i homosexuals objecte de persecució i mort”.

Aquesta ofensiva arriba després d’haver rebutjat a l’Ajuntament de València una declaració institucional de condemna de l’Holocaust. Segons va justificar el grup municipal, el text “diluïa el significat propi de l’Holocaust Jueu, basat únicament en l’antisemitisme”, en incloure també “contingut ideològic referent al col·lectiu LGTBi o a l’Islam”. La proposta de Vox per a tots els consistoris no al·ludeix al col·lectiu LGTBI encara que sí que inclou als homosexuals entre els perseguits.

Amb la seua iniciativa, Vox subratlla la seua intenció d’unir-se al record de les víctimes i els actes de condemna “d’un dels successos més foscos i terribles de la història d’Europa: l’anihilació sistemàtica i premeditada per part de l’Estat nacional socialista de milions de persones que van ser perseguides per motius de raça (jueus), origen ètnic (gitanos), religió (catòlics), categoria social, conviccions polítiques o orientació sexual (homosexuals)”.

Amb això, el partit emfatitza el dret de tota persona a practicar les seues creences religioses i a manifestar les seues idees polítiques i ser respectat “amb independència del seu origen ètnic o cultural, o la seua orientació sexual”.

També rebutja “qualsevol afirmació o manifestació orientada a negar o minimitzar totalment o parcialment els sofriments i persecucions esdevinguts en aqueix període històric”.

La moció de Vox també inclou el reconeixement per als qui “van saber veure la barbàrie i amb els seus limitats mitjans van lluitar per protegir als jueus perseguits o pel seu alliberament, fins i tot assumint enormes riscos personals”.

Entre ells destaca als espanyols declarats Justos entre les Nacions en el museu Yad Vashem de Jerusalem per contribuir a salvar la vida de jueus perseguits pels nazis: Ángel SanzBriz, José Ruiz Santaella i la seua esposa, Carmen SchraderEduardo Propper de Carreró; Concepción Faya BlasquezMartín Aguirre i Otegui i Sebastián de Romero Radigales. A ells els dedica un especial esment “per ser exemple de generositat, humanitat i respecte a la dignitat de la persona”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + set =

bombers
CCCC
bombers
Valencia activa