25n
25N
25N

El Voluntariat pel Valencià suma més de 60 persones a Quart de Poblet

El Voluntariat pel Valencià suma més de 60 persones a Quart de Poblet
14/02/2020 -

La tercera edició de la campanya ‘Voluntariat pel Valencià’ ha sigut un rotund èxit a Quart de Poblet amb més de seixanta persones apuntades, entre voluntariat i aprenents. Enguany, a més, també s’han sumat a la iniciativa les alumnes del programa d’Alfabetització i Aules d’Espanyol per a Persones Immigrants, que gestiona la Lliga Espanyola de l’Educació i la Cultura Popular, a través d’un conveni amb l’Ajuntament de Quart de Poblet, i l’alumnat de l’EPA del Barri del Crist.

En l’acte de presentació de les parelles, celebrat el 13 de febrer, la regidora de Cultura, Cristina Mora, va agrair a Escola Valenciana aquesta iniciativa i va felicitar la ciutadania per la seua gran implicació, que han tornat a col·locar al municipi com un dels més actius dins d’aquesta campanya.

En la jornada, es van presentar a les parelles, trios i grups que practicaran la llengua durant els pròxims dos mesos i mig, dedicant una hora a la setmana per a això, i se’ls va entregar el material que podran emprar en les trobades.

La música en valencià en directe i el piscolabis amb el qual va finalitzar l’acte va permetre a les futures parelles trencar el gel i conéixer-se en un entorn amable i relaxat. Un clar senyal d’identitat d’aquest projecte de participació lingüística, amb el qual es vol millorar les capacitats lingüístiques de la població mentre es coneix a gent nova en un ambient més distés i divertit. Així, a través de situacions reals, fora de les aules, es completarà l’aprenentatge de la llengua oral, acabant amb les possibles inseguretats que provoca la utilització d’un nou idioma.

L’iniciatiu compte un any més amb el suport d’Escola Valenciana, que posa a la disposició de les persones voluntàries i aprenentes, el material necessari per a practicar la llengua. A més, es tracta d’un projecte cofinançat al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), a través del Programa Operatiu Plurirregional d’Espanya (POPE) 2014-2020 en el marc de l’Estratègia de Desenvolupament Urbana Sostenible (EDUSI).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 1 =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud