25n
25N
25N

Mislata tanca la seua primera experiència de voluntariat per a aprendre valencià amb la creació de 14 parelles lingüístiques

L’Ajuntament anuncia un curs perquè els nouvinguts puguen adquirir els coneixements bàsics de la nostra llengua

Mislata tanca la seua primera experiència de voluntariat per a aprendre valencià amb la creació de 14 parelles lingüístiques
10/02/2017 -

Mislata ha conclòs la seua primera experiència amb el “Voluntariat pel valencià”, una iniciativa apadrinada per Escola Valenciana que consisteix a posar en contacte a persones que volen aprendre valencià i, sobretot, llançar-se a parlar-ho amb una altra persona que ja és valencianoparlant. I ho ha fet a més amb un notable èxit gràcies a la formació de 14 parelles lingüístiques, que durant diversos mesos han estat quedant durant almenys una hora a la setmana per a practicar valencià. El millor de tot, explica el regidor de Promoció del Valencià, Ximo Moreno, “és que com es tracta d’un programa de voluntariat, alguns ja ens han dit que tenen intenció de seguir amb les sessions”.

L’objectiu d’este programa, que va ser presentat el passat al setembre amb motiu de la celebració del “Mes de la llengua”, no era un altre que “utilitzar el valencià com una eina, com un vehicle de connexió. Tenim unes altres molt importants, però la llengua és uns dels senyals d’identitat de la nostra cultura i hem de difondre-la i no sentir vergonya per utilitzar-la”, explica Moreno.

La Casa de la Dona va ser l’escenari de l’acte de clausura del programa de voluntariat, en el qual el Consistori va agrair la implicació tant dels voluntaris lingüístics com dels aprenents participants, i va obsequiar a tots ells amb una samarreta amb el lema “Mislata parla valencià!”. A més, el regidor Ximo Moreno va assumir el compromís de tornar a promoure el voluntariat lingüístic en anys successius.

La regidoria de Promoció del Valencià va aprofitar l’acte també per a anunciar l’engegada d’una nova iniciativa encaminada al foment de la llengua pròpia. Es tracta d’un curs per a nouvinguts, tant per a la població immigrant com per a espanyols d’altres comunitats. L’objectiu és que tinguen la possibilitat d’adquirir uns coneixements bàsics de valencià, que posteriorment homologarà el mateix Ajuntament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set − tres =