25n
25N
25N

El Voluntariat Ambiental Torrent Verd visita el Parc Natural del Desert dels Palmes

Durant el diumenge al matí la programació va continuar per als voluntaris i voluntàries mitjançant una activitat de substitució dels paranys en contra del Tomicus

El Voluntariat Ambiental Torrent Verd visita el Parc Natural del Desert dels Palmes
18/12/2017 -

Aquest cap de setmana, el Voluntariat Ambiental Torrent Verd ha realitzat dues activitats. D’una banda, una lúdica com és la visita a un dels parcs naturals de la Comunitat Valenciana, i una altra pròpia de la conservació i millora dels espais naturals de Torrent.

El dissabte, la jornada es va iniciar amb l’eixida al Parc Natural del Desert de les Palmes (Castelló). Els assistents van visitar el Centre d’Interpretació del parc i van realitzar una ruta per la zona, a més de pujar al Pico Bartolo. La localització geogràfica i les 3.200 hectàrees d’aquest parc, el converteixen en un lloc especial, per a gaudir de les riqueses històriques, naturals i paisatgístiques “que conviden a contemplar el paisatge, caminar i gaudir dels valors d’aquest espai natural”, ha assenyalat la regidora de Medi ambient, Inma Amat, qui va participar d’aquesta activitat.

Després de la visita al Centre, els voluntaris van pujar fins al cim de Pico Bartolo i la Creu del Bartolo, un monument alçat a 690 metres sobre el nivell del mar. A més, aquest espai natural té una sèrie de ruïnes i construccions de notable interés, com el castell de Miravet, el castell de Montornés, el Castillo Vell, i l’ermita de les Santes i la Magdalena.

D’igual manera, els voluntaris van continuar amb la programació emmarcada entre les nombroses accions encaminades a la protecció, divulgació i conservació de l’entorn natural de Torrent, com va ser la substitució dels atraients en els paranys contra el Tomicus en el bosc del Vedat. Durant els últims anys, els voluntaris s’han encarregat del gran treball d’instal·lació dels paranys i la substitució dels atraients. A partir del pròxim any, aquesta tasca la realitzarà l’Ajuntament de Torrent a través del nou contracte de manteniment de zones forestals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 5 =

bombers