25n
25N
25N

L'Art Urbà inunda el Cabanyal i Les Naus en quatre dies plens d'art

Giuseppe Grezzi ha anunciat el primer VLC Urban Art Festival, que naix de la col·laboració amb l’Institut Italià de la Cultura

L'Art Urbà inunda el Cabanyal i Les Naus en quatre dies plens d'art
13/09/2019 -

Art de carrer i singularitat valenciana i bolonyesa. És l’essència que dominarà gran part del Cap i Casal en el VLC Urban Art Festival. Del 25 al 29 de setembre, Les Naus, La Mutant i els carrers del Cabanyal acolliran aquesta primera col·laboració entre l’Ajuntament de València i l’Institut Italià de Cultura.

“És una cosa molt nova per a la ciutadania, per la qual cosa estem molt contents. Un festival d’art urbà que abasta tots els àmbits, amb Hip-hop, grafiti, parkour, documentals… Dirigit als joves, però no únicament”, ha iniciat el Regidor de Mobilitat Sostenible i Espai Públic, Giuseppe Grezzi.

Segons ha assenyalat, la “filosofia del festival” és “dinamitzar els barris de valència, que estiguen vius”. Alguna cosa que, assegura, és molt positiu realitzar “mitjançant l’art”. Per això s’ha triat el Cabanyal com a escenari, per la “forta aposta per a revitalitzar-ho” de l’Ajuntament de València.

Aquest nou festival naix de la col·laboració d’aquest Institut Italià, i més concretament amb la ciutat de Bolinia. “En totes dues ribes del mediterrani hi ha una forta activitat artística” ha apuntat Grezzi. Segons ha manifestat el regidor i el director de l’Institut de Cultura Italià a Barcelona, Angelo Gioé, esperen que aquesta activitat es repetisca en el futur “cada any amb una ciutat italiana”.

Gioé ha detallat que el seu Institut es dedica a “promoure la cultura italiana en tots els sentits”, encara que a València és la seua primera activitat. Per a realitzar el festival, l’Institut i l’Ajuntament han comptat amb la comissària Eleonora Battiston.

Battiston ha assenyalat que són quatre dies de festival els objectius del qual passen per la “internacionalització de l’art“, perquè l’intercanvi l'”enriqueix”. “Per això hem pensat a crear un pont entre València i Bolonya”, explica. Totes dues ciutats estan agermanades des de fa temps i són, a més, productores artístiques capdavanteres en el mediterrani.

Assegura que a través del festival podrà conéixer la realitat artística de carrer de Bolonya, però és alguna cosa que “tornarà” per a portar València a la ciutat italiana. Hi haurà, per exemple, un concurs de grafiti el guanyador del qual podrà pintar un mural als carrers de la ciutat. Espera l’assistència de tot aquell que vulga perquè “s’enfronte” i “mire” la ciutat d’una altra manera gràcies als documentals, xarrades, concerts i grafitis.

Programació del VLC Urban Art

Festival FRUIT ART BOOK FAIR (Les Naus)

25/09 Dimecres: 18.00-21.00 inauguració

26/09 Dijous: 15.00 – 21.00

27/09 Divendres: 15.00 – 21.00

28/09 Dissabte: 10.00 – 21.00

26/09 Dijous

15.30 – 16.30: Taula Redona: La pressió del políticament correcte. Els límits de la transgressió i la censura.

Ponents: Fernando Figueroa Saavedra i Toni Espinar.

Modera: Darío Cobacho.

17.00 – 18.00: Taula Redona: Unlock Book Fair i Assajos Urbans: experiències sobre la divulgació impresa i el debat digital.

Ponents: Javier Abarca i Darío Cobacho.

Modera: Fernando Figueroa Saavedra.

20.00 – 22.00: Projecció de la pel·lícula I AM NOT ALONE ANYWAY de Veronica Santi. A seguir trobada amb la directora.

27/09 Divendres

15.30 – 16.30: Taula Redona. La importància de la difusió dels esdeveniments artístics i culturals com a necessitat per a la inclusió i el desenvolupament social.

Ponents: Jose Ramón Alarcón i Alejandro Serrano.

Modera: Anna Ferraro.

17.00 – 18.00: Presentació del numere 13 de la revista-objecte PAPER ENGOMAT.
Paper Engomat presenta TROIANA$, el seu últim número sobre sexualitat, gènere i sàtira econòmica.

Ponents: Estefanía Salas, M Reme Silvestre i Joaquin Artime.

19.00 – 21.00: Projecció de la pel·lícula NUMERE ZERO – Alle origini del rap italià de Enrico Bisi. A seguir trobada amb el director.

28/09 Dissabte:

11.00- 12.00: Gestió de la música de carrer en l’espai públic de la ciutat de València.

Ponents: Alicia Martínez Gil, Luís Fernández Alonso i Alfredo Artigas Chaves.

Modera: Kiron So.

16.00- 17.00: Presentació del llibre VALÈNCIA EN GRAFITIS per Diego Lopez Gimenez i artistes convidats.

LA MUTANT

28/09 Dissabte

18.00- 01.00

Nit de Música Urbana

Lineup:

  • Pupil·els
  • Ensi
  • Kaos + Dj Craim
  • Colle Der Foment
  • JazzWoman

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 1 =