caixa popular

Habitatges turístics sota control

Habitatges turístics sota control
14/05/2018 -

L’únic requisit necessari per a convertir una residència habitual en un ‘apartament turístic’ era presentar una declaració de responsabilitat dins del Registre d’Habitatges Turístics. Una situació inacceptable perquè deixava a molts apartaments al marge de les normes municipals que, en el cas de València, estableixen que han d’estar sempre en plantes inferiors a les residencials, amb un total que no supose més del 50 per cent de l’edifici. Actualment, només el 35% dels apartaments compleixen amb aquests paràmetres arreplegats en el Pla General.

Amb l’objectiu de prendre les regnes davant un fenomen que requereix una regulació exhaustiva per a evitar conflictes com els que es viuen a Madrid, Barcelona o Eivissa, els socialistes presentem una esmena a la Llei de Turisme, que acaba d’aprovar les Corts Valencianes. En virtut d’aquest article, cap habitatge turístic podrà inscriure’s sense l’informe favorable de compatibilitat urbanística per part del Consistori.

Sabem que aquesta mesura afectarà el 70% dels apartaments d’ús turístic de la ciutat, però és necessari per a garantir la identitat dels nostres barris, la convivència entre veïns i turistes i la qualitat de l’oferta per a situar València entre les principals destinacions europees.

Així, amb aquesta nova mesura podrem regular i limitar els habitatges turístics adaptant-nos a les necessitats del barri en el qual es troben. Actualment, el Pla General d’Ordenació Urbana es troba en fase de revisió, la qual cosa permetria introduir modificacions puntuals en zones com el Cabanyal-Canyamelar.

En el cas de Ciutat Vella, ja s’ha iniciat la suspensió cautelar de les requalificacions per a impedir la proliferació d’hotels i afavorir l’arribada de veïns. Una mesura adoptada dins del Pla Especial de Protecció, en fase d’esborrany, que contempla requisits com l’autorització prèvia de la comunitat de propietaris o que s’apliquen els paràmetres del Pla General.

València encara no pateix un problema de massificació d’apartaments turístics, però sí que estaven començant a ser un dels factors que afecten la pujada dels preus de lloguer, així com a la convivència entre veïns i turistes, en algunes zones de la ciutat. Per això, era necessari disposar d’una eina que ens permetera controlar aquest fenomen abans que es convertira en un problema.

Amb l’aprovació de l’esmena a la Llei de Turisme hem actuat a temps per a evitar que la nostra ciutat es convertisca en una ciutat per a visitar i no per a viure. El turisme, juntament amb la tecnologia i la cultura, és un sector clau per al desenvolupament de la nostra ciutat. Per això, hem de reivindicar la turismofília però sabent que només serà possible si fomentem un model sostenible, que permeta que en els nostres barris seguisquen vivint famílies, amb ofertes de cultura i oci equilibrades que garantisquen la convivència i el descans.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 5 =

som
semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC