Habitatges municipals perquè dones víctimes de violència de gènere o de tràfic recuperen la seua autonomia

L’estada en aquests habitatges municipals serà temporal, fins a un màxim de dos anys

Guardar

Vista panoràmica de València
Vista panoràmica de València

L'Ajuntament de València avança en polítiques d'igualtat i inclusives, gràcies al conveni signat amb diferents empreses valencianes per a la dotació d'equipament integral d'habitatges municipals, que aniran destinades a ajudar en la recuperació de l'autonomia de les dones víctimes de violència de gènere o d'explotació sexual.

En total es disposarà de 3 habitatges de patrimoni municipal, que ja han sigut assignats a tres dones víctimes de la violència masclista – una dona amb dos fills, una dona amb una filla i una dona amb quatre fills – que, una vegada aprovada la cessió i el contracte per la Junta de Govern Local, entraran a ocupar aquests habitatges, de manera temporal, per a ajudar-les a fer "la transició a la vida autònoma al costat dels menors a càrrec seu".

"La violència de gènere i el tràfic per a l'explotació sexual i prostitució són problemes extremadament greus, generats per les desigualtats entre homes i dones. El fet que aquestes dones siguen o hagen sigut víctimes de violència de gènere influeix en la dificultat de formar part de la societat com a ciutadanes de ple dret", apuntava l'alcalde de València, Joan Ribó.

Per aquest mateix motiu, prossegueix, "és necessari crear espais on les víctimes se senten segures i plenament recuperades, així com oferir-les tots els recursos a l'abast de l'Ajuntament". I així ha sigut. Amb el protocol d'actuació conjunt entre la regidoria d'Igualtat i Polítiques Inclusives de l'Ajuntament de València i la Direcció General de l'Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere de la Generalitat Valenciana es pretén que "les víctimes de violència de gènere o de tràfic per explotació sexual i prostitució, que finalitzen el seu procés de recuperació en els recursos d'acolliment de la conselleria, puguen accedir a aquest tipus d'habitatges per a començar a recuperar la seua autonomia".

L'estada d'aquestes dones en aquests tres habitatges municipals serà d'un any, prorrogable a dos períodes de sis mesos, amb un màxim total de dos anys. Sens dubte, un pas més que segueix la línia de rescatar persones, i que ha sigut possible gràcies a la col·laboració de totes dues administracions públiques, però també d'empreses privades que, atenent la responsabilitat social empresarial, han apostat per aquesta iniciativa.

Destacats