caixa popular

Vivendes per a la inserció de persones exrecluses

Vivendes per a la inserció de persones exrecluses
07/02/2018 -

La regidora d’Inserció Sociolaboral, Isabel Lozano, ha visitat aquest matí els tres habitatges que l’Ajuntament de València rehabilitarà i destinarà a la recuperació i inclusió de les persones exrecluses sense sostre o amb malaltia mental greu, amb l’objectiu que “les persones no caiguen en el sensellarisme o la reincidència i s’incorporen en les millors condicions a la societat”, ha explicat la regidora Lozano en la visita.

El conveni inclou diferents accions, la més important és la relativa a la reforma de tres habitatges i accés a aquestes, les dues primeres gràcies a la donació dels veïns i veïnes de la comunitat de propietaris de Pintor Maella, 5, que fa un any van cedir temporalment aquests habitatges que seran reformats pels propis usuaris exreclusos mitjançant un taller d’ocupació, donant així accés a un habitatge digne a persones sense llar provinents del sistema penitenciari.

“Amb aquesta col·laboració, des de la Regidoria d’Inserció Sociolaboral consolidem i donem suport a un projecte d’atenció i acompanyament integral a un col·lectiu de persones especialment vulnerable i estigmatitzat. La intenció de l’Ajuntament és minimitzar les conseqüències negatives, sobre la persona i sobre el seu ambient, del seu pas per la presó i donar suport al difícil moment de la finalització de la seua estada en presó. Es tracta d’un benefici per a la persona en particular, però també per a tota la societat, perquè els recursos econòmics i humans invertits aconsegueixen que les persones puguen fer una vida la més autònoma possible, amb habitatge i feina en molts casos, i s’evita el retorn a presó”, ha dit Lozano.

L’Habitatge per a persones amb malalties mentals, i que també serà rehabilitat, estarà adreçat a la intervenció amb 4 persones exrecluses amb malaltia mental, amb un seguiment del tractament psiquiàtric i un espai per a programes terapèutics.

18 VIVENDES EN TOTAL

Aquestes tres vivendes s’afegeixen a les altres 15 que ja gestiona l’associació Àmbit per a aquestes dues mateixes línies de treball. Actualment, un equip interdisciplinari (especialitzat en treball social, educació social, psicologia, auxiliars de dependència…) de 24 persones treballen en aquest projecte però, ara, gràcies al conveni amb l’Ajuntament podran incorporar-se quatre professionals més, fins a arribar als 28.

“Tot l’esforç en matèria de tractament, intervenció i rehabilitació que es faça, resultarà ineficaç o inabastable, si les persones acaben dormint al carrer i no cobreixen les seues necessitats bàsiques d’alimentació, higiene o sostre, per això és tan important tot aquest treball d’inserció que ara posem en marxa des de la regidoria i l’Ajuntament”, ha apuntat Lozano.

A aquest projecte, al qual l’Ajuntament li dedica 20.000 euros a través d’un conveni, s’uneix Caixa Popular i la Cooperativa Taulell, per tant, “és un exemple de projecte col·laboratiu en què participa el veïnat, el tercer sector i l’administració pública”, ha conclòs Lozano.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × un =

viva gym canovas
exposicion caps tallats