25n
25N
25N

Més de 200.000 persones han visitat els museus de Cultura Festiva

Més de 200.000 persones han visitat els museus de Cultura Festiva
09/12/2018 -

Amb l’inici del mes de desembre els museus de Cultura Festiva de València han superat la barrera dels 200.000 visitants, consolidant així el progressiu creixement de turistes i veïnat de la ciutat que s’acosta al Museu Faller, al Museu del Corpus i al Museu de la Setmana Santa Marinera per conéixer més detalladament en què consisteix el patrimoni festiu de la nostra ciutat. En novembre la xifra de visites va abastar les 199.974, superant així les 193.314 registrades durant tot el 2017.

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, s’ha felicitat per «unes xifres de rècord que avalen l’aposta ferma del govern de Joan Ribó per les festes de la ciutat, tractant-les com a cultura i dignificant els museus que acullen i difonen tot el patrimoni cultural festiu de la ciutat». En aquesta línia, ha valorat la recent homologació del Museu del Corpus com a museu oficial, una fita ja aconseguida en 2016 per al Museu Faller i en tramitació per al Museu de la Setmana Santa Marinera. «Les reformes museístiques i les múltiples obres de millora en aquests espais culturals han sigut molt ben acollides per la ciutadania i per la gent que ens visita durant tot l’any», ha afirmat.

En novembre ha sigut precisament el Museu del Corpus – Casa de les Roques el que major afluència de visites ha registrat, amb un total de 7.400 persones que han pogut descobrir in situ les Roques, el bestiari i tota la simbologia de la històrica processó del Corpus que se celebra a València des de 1355. Aquesta xifra suposa un increment de visitants del 22% respecte al mateix mes de 2017.

També el Museu de la Setmana Santa Marinera manté la seua tendència a l’alça amb un increment del 34% de visitants pel que fa a les dades obtingudes al novembre de l’any passat. La remodelació museològica i la campanya de difusió realitzada entre els agents turístics per a la seua promoció han contribuït a l’obtenció d’aquests resultats, amb 1.102 visitants durant el darrer mes.

El Museu Faller de València també ha vist apujar la quantitat de visites respecte al mateix mes de l’any passat (un 28% més), fins a arribar a les 6.556 persones. Les comissions falleres, les visites de centres educatius i la inclusió del museu en nombrosos circuits urbans per part dels agents turístics han contribuït a l’èxit d’aquest museu.

Amb aquestes xifres es consolida la tendència a l’alça de visitants, ininterrompuda des de fa dos anys. L’increment enguany respecte als 11 primers mesos de l’any passat ja és d’un 12% (quan s’hi havia registrat 178.815 visites). Tant el Museu Faller com el de la Setmana Santa Marinera ja han superat els seus registres globals de 2017, mentre que el del Corpus, que va estar tancat per reformes durant el mes de febrer, es troba a només 873 visites de superar el seu rècord històric aconseguit l’any passat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + un =

CCCC
torrent