25n
25N
25N

Visiten les obras de Torre dels Pares de Gandia

Natxo Francés

Visiten les obras de Torre dels Pares de Gandia
26/08/2020 -

El vice-alcalde i regidor delegat d’Urbanisme, Josep Alandete, i l’edil delegada de Patrimoni Històric, Artístic i Cultural, Alícia Izquierdo, acompanyats de tècnics municipals, han visitat aquest matí els treballs de consolidació que des de fa un mes aproximadament estan realitzant-se a la Torre dels Pares de Gandia. Un alqueria medieval fortificada del segle XIV, de propietat municipal, que té els seus orígens en l’emblemàtica torre vigia construida al segle XI, amb la missió de guaitar la nostra costa per a previndre dels atacs pirates, molt habituals a l’època.

Les obres de consolidació han sigut possible, gràcies a una subvenció de 58.000 € de la Diputació de València, aconseguida a les acaballes de la darrera legislatura per la regidoria de Gestió Responsable del Territori, que dirigia Xavi Ródenas. Precissament, durant aquest període s’hi va realitzar una actuació d’urgència per tal d’evitar el seu enfonsament. Ara, es busca tancar-hi els espais que s’hi han obert durant segles i que hi han generat esquerdes importants. A més, s’està reforçant els forjats de la torre, amb la finalitat de donar estabilitat a les diferents estàncies i evitar-hi futurs despreniments.

“Tot i ser un dels edificis més emblemàtics de Gandia, que compta amb la màxima protecció com a Bé d’Interés Cultural (BIC), és un gran desconegut per a la majoria de la ciutadania. Per això, cal posar-lo en valor i explotar el seu potencial patrimonial, cultural i turístic. Però és que, a més a més, està envoltat d’una finca agrícola de vora 88 fanecades de tarongers, que també poden aprofitar per donar-li un valor didàctic, divulgatiu, de la mà del projecte “Escola de la terra”, vinculat a la Torre dels Pares”, ha explicat Izquierdo.

Aquesta actuació tancarà així les obres prèvies al Pla Director. Tant la fase 1 (urgència) com la 2 (consolidació) eren necessàries per a estabilitzar la torre i l’alqueria. Ara, es redactarà el Pla Director, on es fixaran terminis i actuacions per a la restauració i s’intentarà dotar de contingut aquest BIC. “Aquesta serà la legislatura de l’impuls definitiu de la Torre dels Pares, per a convertir-la en un altre dels elements patrimonials imprescindibles de la nostra ciutat. I, per això, calia primer que res consolidar el que hi ha amb l’ajuda d’altres administracions”, ha conclòs el vice-alcalde.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − onze =