caixa popular

Visita cultural a la Diputació de València de persones majors de Paiporta

Visita cultural a la Diputació de València de persones majors de Paiporta
29/06/2017 -

Un centenar de veïns i veïnes de les localitats de Picanya i Paiporta han visitat aquest dimarts els edificis de la Diputació de València, acompanyats per la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, com a part del programa cultural ‘Açò és la Dipu’.

Junt amb l’alcalde de Picanya, Josep Almenar, i la regidora de Benestar Social de Paiporta, María Isabel Albalat, la diputada de Benestar Social ha recordat que la Diputació representa a tots els ciutadans. “Els qui ens asseiem en aquestes cadires, tant en les files del govern com els qui ocupen la bancada de l’oposició, som tots representants dels nostres pobles i les nostres comarques i des d’ací debatem les polítiques sempre des del respecte”.

Els visitants han ocupat els escons dels diputats per a escoltar les explicacions sobre el funcionament de la institució que la mateixa diputada, que ha ressaltat l’important patrimoni de la Diputació de València, que està “obert a tots”, i que en les seues paraules, “val la pena conéixer, ja que a voltes estem més familiaritzats amb municipis d’altres països i no coneixem la nostra terra”.

El component cultural del programa ‘Açò és la Dipu’ és el factor dominant en aquestes visites, que arranquen en el carrer Navellos i tenen com a parades els palaus de Batlia i l’Escala, l’antic Hospital General de València, el Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MUVIM) i l’Institut Valencià d’Audiofonologia (IVAF).

Així, els participants tenen l’oportunitat de conéixer la història i el funcionament de la Diputació com a institució, les característiques arquitectòniques dels edificis que componen la seu principal, situada en la plaça Manises, i descobrir alguns aspectes de la història de València i el seu centre històric, des del segle XV fins ara.

Amb aquesta iniciativa, des de l’Àrea del Benestar Social de la Diputació “volíem que la gent coneguera l’entorn històric dels edificis que componen la Diputació, explicant quan es van fer, en quin context i amb quina finalitat, i després, lògicament, que conegueren el seu interior”, va explicar Mercedes Berenguer. Les visites continuaran tots els dilluns, dimarts i dijous fins al pròxim mes de novembre.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − quatre =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios