caixa popular

María Such: 'L'origen de la violència de gènere és la desigualtat'

‘El salari de les dones es troba en un 24% més baix respecte al dels homes’

María Such: 'L'origen de la violència de gènere és la desigualtat'
13/06/2017 -

L’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere treballa, cada dia, per a intentar fer efectiva la igualtat, tant de tracte com d’oportunitats, entre homes i dones, a través de diferents iniciatives basades en la conscienciació de la societat, l’execució d’accions, la prevenció de la violència de gènere, i l’atenció de les víctimes.

València Extra ha parlat amb María Such, Directora General de l’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat, que ens ha explicat en quines línies estan treballant, i ens ha informat de la situació real que existeix en la nostra societat.

En què treballa l’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat?

El nostre treball es focalitza, d’una banda, en la promoció de la igualtat, a través de diferents iniciatives, com l’Observatori de Publicitat No Sexista o la realització de xarrades i tallers en l’àmbit educatiu per a aconseguir conscienciar sobre aquest tema als més joves.

I d’altra banda, on més se centra la nostra activitat és en la prevenció de la violència de gènere. Estem gestionant centres ambulatoris 24 hores, en els quals s’intervé i s’ofereix suport a les dones i als seus fills, tenim una xarxa d’habitatges per a llargues estades on se senten segures, i treballen l’autonomia i la independència, però a més, portem la gestió del telèfon 016 per a oferir informació o gestionar denuncies per violència de gènere, entre altres projectes.

Què queda per fer en la igualtat d’oportunitats entre home i dones?

Queda molt per fer. No podem creure que ja està tot aconseguit. Cada dia, hem de realitzar accions per a conscienciar i visibilitzar aquest problema en la societat. L’origen de la violència de gènere és la desigualtat i, encara que hem aconseguit avanços, encara hi ha molt poc per a celebrar.

En matèria educativa, estem modificant el currículum escolar. En Sanitat, estan realitzant un cribratge d’adolescents, de més de 14 anys, per a conéixer si estan patint violència en les seues cases o en les seues relacions. A més, una qüestió fonamental que hem aconseguit amb el Pacte del Botànic és que s’està treballant de manera transversal. Des de totes les Conselleries, es treballa des de la perspectiva de gènere. Crec que és un punt d’inflexió.

Finalment, estem posant molt esforç en el projecte del Pacte Valencià Contra la Violència de Gènere, en el qual des de les diferents associacions de dones, i des de les Unitats d’Igualtat, estan aportant molt bones idees i iniciatives per a abordar aquest tema.

Pot ser que un dels sectors on més desigualtat existisca siga el de l’ocupació?

En el sector de l’ocupació, la bretxa salarial entre homes i dones és molt gran. Segons un informe de la EPA (Enquesta de Població Activa), el salari de les dones es troba en un 24% més baix respecte al dels homes. Quant a l’ocupació, estem prioritzant aquells sectors més vulnerables, i les dones han sigut les més perjudicades en aquest període de crisi.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − dotze =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris