25n
25N
25N

Villa Amparo, la casa on es va refugiar Machado, serà patrimoni de tots els valencians

L’alcalde de Rocafort Víctor Jimenez i la regidora de Cultura Julia Cañizares han confirmat aquesta notícia que serà oficial després d’aquest estiu

Villa Amparo, la casa on es va refugiar Machado, serà patrimoni de tots els valencians
04/05/2018 -

Villa Amparo, la casa on es va refugiar Machado en la guerra, serà patrimoni públic de tots els valencians. Així ho ha anunciat l’alcalde de Rocafort, Víctor Jiménez al costat de la regidora de Cultura Julia Cañizares en l’acte on la localitat ha cedit el testimoni a Baeza amb la nova presidència de la Xarxa de Ciutats Machadianes.

Jiménez y Cañizares 1La Generalitat Valenciana es troba en les negociacions amb els legítims hereus de Villa Amparo i segons ha confirmat el mateix alcalde, serà oficial com a més tard després d’estiu. D’aquesta forma, Vila Amparo passarà a ser patrimoni públic de tots els valencians i passarà a ser un centre públic. “Volem que siga la casa dels poetes i siga un centre d’interpretació i difusió de l’obra d’Antonio Machado i de la resta de poetes i poetesses” afegia Víctor Jiménez.

Rocafort ha clausurat este divendres el seu any de presidència Machado amb la celebració de l’Assemblea de la Xarxa de Ciutats Machadianes, realitzada en la localitat valenciana, que ha comptat amb la participació de representants municipals dels ajuntaments que formen la Xarxa (Rocafort, Baeza, Segòvia, Sevilla i Soria), a excepció de Cotlliure (França). Baeza ha sigut el municipi triat per a succeir a Rocafort durant el pròxim any.

Machado no va venir a Rocafort a estiuejar, tal com ha assenyalat l’alcalde de Rocafort, però “ell es va enamorar del paisatge de Rocafort i hem volgut reivindicar la seua figura de l’intel·lectual i del poble de Rocafort“, ha afegit.

Més enllà de la presidència, el compromís de Rocafort amb l’autor continua. Una de les novetats més properes serà la celebració al juliol, coincidint amb el naixement del poeta, de la primera edició de la Nit Machado, una vetlada per a endinsar-se una vegada més en la seua obra a través de recitals i representacions, com ja es fa, per exemple, amb la tradicional Nit Estellés.

Per la seua banda, la regidora de Cultura, Julia Cañizares ha valorat l’any intens d’activitats durant la presidència de la Xarxa de Ciutats Machadianes. “Estic molt satisfeta per donar-li difusió a la producció de Machado però a més estic contenta perquè hem portat la seua figura a diferents sectors però sobretot als xiquets que l’han de conéixer”, comentava Julia Cañizares.

El consistori ha agraït el paper imprescindible de Consell Sectorial d’Antonio Machado, les 5 entitats, que s’han involucrat perquè Rocafort haja pogut albergar la presidència de la Xarxa de ciutats Machadianes durant enguany.

Ampliar la Xarxa

Els ajuntaments que formen la Xarxa de Ciutats Machadianes han acordat que en el col·lectiu, a més de consistoris, també puguen participar organitzacions especialment implicades i de rellevància pel que fa a la figura i obra d’Antonio Machado. En la pròxima assemblea, el 2019, es podrà votar la inclusió d’alguna altra institució, alguna cosa que ampliarà a altres àmbits la projecció de la Xarxa.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + 8 =

art en blanc
ruta del grial massamagrell
ruta del grial massamagrell