25n
25N
25N

Vilar: 'Montoro vol que treballem per als bancs, però nosaltres volem treballar per a les persones'

Vilar: 'Montoro vol que treballem per als bancs, però nosaltres volem treballar per a les persones'
03/03/2017 -

El regidor d’Hisenda, Ramón Vilar, ha denunciat el “dramàtic moment de violació de l’autonomia municipal” per part de l’Executiu Central, i ha exigit que es respecte la decisió dels municipis de poder dedicar els seus romanents a aquelles inversions que consideren necessàries. A més, Vilar ha valorat l’anunci del president de la Generalitat, Ximo Puig, sobre una Llei Valenciana d’Hisendes Locals que ajude a dotar d’un marc financer estable als municipis de la Comunitat Valenciana.

“Estem en un moment dramàtic de violació de l’autonomia municipal”, ja que si 2016 la Llei d’Acompanyament dels Pressupostos de l’Estat feia una excepció “que permetia que almenys el superàvit pressupostari poguera destinar-se a inversions financerament sostenibles, la pròrroga dels Pressupostos Generals de l’Estat fa que en aquests moments el superàvit ha de destinar-se a amortització de deute”, ha denunciat el regidor.

Per això, ha criticat la postura del Govern i del Ministeri d’Hisenda, assegurant que “Montoro pretén que els Ajuntaments treballem per als bancs però nosaltres volem treballar per a les persones. Per això és urgent, com a mínim per un decret llei, la pròrroga per al 2017 de la possibilitat d’invertir el superàvit en inversions financerament sostenibles”.

De fet, ha recordat el regidor, l’Ajuntament de València ha aconseguit “duplicar el romanent de tresoreria, per la qual cosa disposem de 42 milions dels quals no ens fa falta absolutament ni un euro per a amortitzar deute: complim escrupolosament amb el nostre programa d’amortització, ja que, al tancament del 2016, estem per davall dels 659 milions d’euros”.

Ramón Vilar ha destacat també l’anunci realitzat pel president de la Generalitat en l’Assemblea de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, FVMP, sobre la Llei Valenciana d’Hisendes Locals, que inclourà el Fons Autonòmic de Cooperació Municipal, així com sistemes de col·laboració entre la Nova Agència Tributària Valenciana i la recaptació de la Hisenda Municipal.

“És molt important que el president de la Generalitat camine al costat de les reivindicacions municipalistes”, ha afirmat el regidor, que ha valorat “la reivindicació que ha efectuat el president sobre l’eliminació o almenys la revisió de les actuals restriccions a la inversió del superàvit municipal”

“Volem dedicar tant el superàvit com els nous ingressos que aporte el Fons de Cooperació Municipal de la Generalitat a realitzar inversions que generen ocupació i a prestar més i millors servicis als ciutadans”, ha afegit, i ha manifestat la seua satisfacció després de la reunió amb la Sindicatura de Comptes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + huit =