25n
25N
25N

“Vides d’art” és una finestra a la vessant més íntima i personal dels artistes valencians

“Manuel Boix. La forja d’un pintor” és el primer volum de la nova col·lecció del Magnànim dirigida per Martí Domínguez.

“Vides d’art” és una finestra a la vessant més íntima i personal dels artistes valencians
09/06/2021 -

La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació estrena una nova col·lecció amb la publicació de “Manuel Boix. La forja d’un pintor”. La nova col·lecció “Vides d’art”, dirigida per l’escriptor i professor de Periodisme de la Universitat de València Martí Domínguez (Madrid, 1966), mostra, amb textos d’alta qualitat, la vida dels artistes valencians tant des del vessant més íntim i personal com des del vessant social i públic.

Segons Domínguez, «aquesta col·lecció del Magnànim s’endinsa en el cosmos creatiu dels principals artistes valencians contemporanis, descobrint la seua trajectòria vital, els reptes aconseguits, i el rerefons d’una vida dedicada a un món tan il·lusionant, però de vegades tan esquerp, com és el de la creació artística». Concebuda a mig camí entre l’assaig i la biografia, “Vides d’art” vol aproximar a un lector no especialista el bo i millor dels artistes valencians, i ho fa tot apartant-se del model habitual del catàleg, on sovint les col·laboracions s’allunyen del públic general.

La col·lecció ha estat dissenyada i maquetada pel dissenyador valencià Eugenio Simó (Torrent, 1972). Llicenciat en Belles Arts, va obrir el seu estudi professional en 1997, que està especialitzat en projectes editorials, identitat visual i comunicació gràfica. Entre molts altres, és autor de la imatge del Museu d’Art Contemporani de Castella i Lleó (MUSAC), del festival d’art urbà Intramurs, del Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) i del Magnànim.

Manuel Boix, un intel·lectual compromés amb el seu poble i país

El primer volum de la col·lecció, titulat “Manuel Boix. La forja d‘un pintor”, se centra en la figura de l’artista de l’Alcúdia. S’hi mostra la trajectòria vital i artística del pintor valencià, des dels seus anys de formació, quan va cursar la carrera de Belles Arts, l’amistat amb Joan Fuster i altres valencianistes del moment, la fèrtil col·laboració amb Rafael Armengol i Artur Heras, el viatge transcendental a Nova York, l’aposta arriscada per l’escultura i el seu paper com intel·lectual compromés amb el seu poble i país.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + 11 =