25n
25N
25N

Videoconferència amb els participants de la nova “Llançadora Connecta Ocupació” de Torrent

Videoconferència amb els participants de la nova “Llançadora Connecta Ocupació” de Torrent
23/06/2020 -

La Coordinadora Territorial de Llançadores en Fundació Santa María la Real, Sonia González; la responsable de Programa Connecta Ocupació en Fundació Telefònica, Mónica de Miguel; la Regidora d’Igualtat, Formació, Joventut i Sanitat de l’Ajuntament de Torrent, Marina Olivares, i la Gerent d’IDEAT, María Muñoz, han mantingut aquest matí una reunió virtual amb els participants de la nova “Llançadora Connecta Ús” de la ciutat.

L’objectiu de la videoconferència és que els representants de les entitats promotores d’aquest programa, que compta amb el finançament del Fons Social Europeu a través del Programa Operatiu POISES, coneguen als seus participants, les activitats que han desenvolupat des del seu inici, a la fi de maig, i les que tenen previstes fins a finals de setembre per a reactivar la seua cerca de treball, millorar la seua ocupabilitat i fomentar la seua inserció laboral en el mercat actual.

Perfil dels participants

El responsable de la Llançadora Connecta Ocupació de Torrent, Jesús López Jordán, ha explicat en la videoconferència que l’equip està integrat actualment per 15 dones i 5 homes en situació de desocupació, amb edats compreses entre els 20 i els 54 anys, i amb diversos nivells formatius (ESO, Formació Professional, Batxiller i estudis universitaris). Hi ha qui busca el seu primer treball i qui persegueix una nova oportunitat laboral després d’anys d’experiència en diferents sectors, com a indústria, comerç, logística, hostaleria, administració, educació o finances, entre altres.

Activitats que realitzen

Diversos participants han intervingut per a explicar les activitats que fan en la llançadora per a reactivar la seua cerca de treball. Realitzen dinàmiques d’intel·ligència emocional per a aprendre a desenvolupar un pla de prospecció laboral i enfocar el seu objectiu professional; i aprenen nous programes per a actualitzar el seu currículum.

Durant pròximes setmanes assajaran entrevistes de treball per a guanyar confiança i seguretat en els processos de selecció reals als quals s’enfronten; trauran partit al Telèfon intel·ligent i les xarxes socials per a la cerca d’ocupació online, realitzaran mapes d’ocupabilitat i contactaran amb empreses a la recerca de la seua inserció laboral.

Reforç digital

“El fet que la llançadora es desenvolupe actualment en un format digital per la pandèmia, els està permetent al seu torn posar-se al dia amb la tecnologia i actualitzar les seues habilitats digitals, manejant programes i aplicacions que gairebé totes les empreses demanden avui dia en les seues ofertes. En definitiva, estan millorant el seu posicionament en els processos de selecció”, destaca Sonia González de Fundació Santa María la Real.

“Aquesta nova edició de Llançadores Connecta Ocupació és un exemple d’adaptació a la nova normalitat perquè ningú es quede enrere. Ara més que mai, des de Fundació Telefònica creiem que la digitalització és una eina clau per a contribuir a reactivar l’economia i generar ocupació”, agrega Mónica de Miguel de Fundació Telefònica.

Per part seua, la Regidora de l’Àrea d’Igualtat i Formació, Joventut i Sanitat de l’Ajuntament de Torrent ha indicat que la cerca d’ocupació és primordial i en aquesta situació és molt més important i rellevant. “Vull expressar la meua admiració pels participants i per les seues capacitats d’adaptació i esforç davant les noves tecnologies que l’aïllament ha implantat en les nostres activitats professionals, i us anime que continueu participant en aquest projecte”, ha agregat Marina Olivares, qui a més ha especificat que des de l’administració pública, “estem intentant organitzar les trobades presencials sempre amb seguretat, prevenció i amb les mesures sanitàries adequades”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + setze =