caixa popular

Dieta equilibrada i exercici físic, les claus per a mantenir un estil de vida saludable

Més del 60% dels menors de la Comunitat es convertiran en adults obesos

Dieta equilibrada i exercici físic, les claus per a mantenir un estil de vida saludable
07/08/2017 -

Amb l’arribada de l’estiu i, per descomptat, de les vacances, és probable que modifiquem la nostra dieta. No obstant això, és important cuidar la nostra alimentació durant tot l’any, especialment, si es tracta de xiquets i adolescents. I és que d’acord amb l’últim Informe de Salut Escolar, a la Comunitat Valenciana, el 30,4% de menors d’entre 0 i 16 anys presenten un excés de pes. D’entre ells, el 18,6% té sobrepés i l’11,8% pateix obesitat.

Unes dades alarmants que han provocat que el Consell de la Unió Europea haja realitzat un document de recomanacions que posa de manifest un problema de salut, que està passant desapercebut, però que ja avisa que és probable que més del 60% dels xiquets que tenen sobrepés es convertisquen en adults obesos.

Per això és important controlar la nostra alimentació, sobretot, entre els set i els vuit anys, ja que, segons apunta l’informe, aquesta franja d’edat és un moment crucial en el qual es passa del 34% al 40% de menors que pateixen excés de pes.

L’obesitat infantil està associada a greus conseqüències per a la salut, com a diabetis de tipus 2, asma, hipertensió o malalties cardiovasculars. En aquest sentit, des de la Unió Europea s’han llançat una sèrie de recomanacions perquè els Estats ho posen en pràctica. Entre elles es trobarien que els menors de 5 a 17 anys realitzen 60 minuts diaris d’activitats físiques, promoure dietes sanes i saludables en l’entorn educatiu, així com una especial atenció a la publicitat i la promoció comercial.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 2 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats