25n
25N
25N

Victoria de Guevara i tercer lloc per a Ruda en el CEV d'Albacete

Victoria de Guevara i tercer lloc per a Ruda en el CEV d'Albacete
08/04/2018 -

Va finalitzar la primera prova de la temporada del Campionat d’Espanya de Velocitat i la Cuna de Campeones va aconseguir la victòria en PreMoto3 amb Izan Guevara, tercer i quart lloc de Ruda i cinqué i sisé de Sako. A més Millán va aconseguir una meritòria cinquena posició amb moto4 acompanyat de Piqueras sumant els seus primers punts.

La primera prova de la temporada s’ha vist marcada pels nombrosos canvis climàtics que han provocat que els equips hagueren d’esprémer-se al màxim de cara a la posada a punt de les motocicletes.

En les jornades d’entrenaments lliures, dijous i divendres, el sol va estar present durant la major part del dia. No obstant això, el dissabte els pilots van haver de bregar amb la pluja intermitent.

En els cronometrats Izan Guevara es va fer amb la pole de PreMoto3 amb Marcos Ruda en quarta posició i Daijiro Sako en octava. D’altra banda, amb moto4 Hugo Millán va aconseguir el vuité millor temps amb Ángel Piqueras 12°.

Si bé els pilots van poder completar els dos entrenaments classificatoris en sec en la primera carrera del dia, la de Moto4, van començar a caure les primeres gotes prèvies a l’aiguat. Açò va significar l’aturada momentània de la carrera per a canviar a la configuració de pluja. Després d’açò els pilots van tenir deu minuts per a provar la pista abans de formar la graella del que fet i fet seria una mini carrera a cinc voltes.

En esta primera carrera tant Millán com Piqueras van rodar en el segon grup i malgrat la gran quantitat d’aigua que albergava la pista van poder finalitzar la carrera en 12a i 13a posició, respectivament. Un començament segur per a tots dos pilots que els donava confiança de cara a la segona carrera.

A causa de la incessant pluja la carrera de PreMoto3, que s’anava a disputar a continuació de la de Moto4 va ser posposada per al diumenge a última hora, la qual cosa significava que els pilots anaven a tenir dues carreres en el mateix dia.

La jornada del diumenge va començar amb sol, la qual cosa va acontentar als equips que es van preparar per a fer-ho el millor possible.

Primer va ser el torn dels warm-up de totes les categories i a les 11 hores es va disputar la primera carrera del dia, la que seria la segona de Moto4 del cap de setmana. En ella nostres dos pilots van eixir molt bé i van poder col·locar-se en el grup de cap. Hugo Millán va aguantar ací tota la carrera però Ángel Piqueras es va despenjar amb el pas de les voltes. Millán es va jugar la victòria en els últims metres i finalment va creuar la línia de meta en cinquena posició a mil·lèsimes del primer. Per la seua banda Piqueras va finalitzar en 15a posició el que el va ajudar a seguir sumant punts en esta primera prova de la temporada. Si tenim en compte que era la segona prova de Piqueras en la categoria, després de l’última de Jerez de l’any passat, el valor dels punts és molt major.

La segona carrera del dia va arribar de la mà dels pilots de PreMoto3. Guevara, que partia des de la pole es va posar al capdavant en la segona volta amb Ruda en quarta posició i Sako sisé. Però la sort de Guevara no va durar i a causa d’un problema tècnic va haver d’abandonar. Amb açò els dos pilots de l’equip que es van mantenir en carrera van lluitar fins al final per estar el més amunt possible i va ser Ruda el que va aconseguir un meritori tercer lloc amb Sako cinqué, la qual cosa significaven dos molt bons resultats en esta primera carrera de la temporada. Un podi per a Marcs que es converteix en el segon en esta categoria després de l’aconseguit a Jerez en l’última carrera de 2017, la qual cosa suposa un ple de podis per a ell, ja que solament ha disputat dues carreres en esta categoria.

L’última carrera del dia va tornar a tenir els mateixos protagonistes que l’anterior. Amb els problemes de Guevara solucionats i amb Ruda i Sako motivats pels resultats obtinguts en l’anterior els tres pilots van eixir a posar tot el seu esforç per a anar-se d’Albacete el més amunt de la classificació possible.

Izan Guevara va rodar tercer en la primera volta però de seguida es va posar al capdavant. En les primeres voltes ell i Escrig van poder distanciar-se una mica dels perseguidors i finalment Guevara es va escapar en solitari per a guanyar la carrera amb cinc segons d’avantatge sobre Escrig, al que va seguir Ortolá que va entrar una desena per davant de Ruda. Sako per la seua banda va finalitzar sisé.

Amb la prova inicial finalitzada el Campionat d’Espanya Cetelem de Velocitat es traslladarà al traçat del Circuit de Barcelona-Catalunya els dies 26 i 27 de maig per a disputar la segona prova de la temporada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − 4 =

caixaontinyent
paterna