25n
25N
25N

Víctor Rodicio: 'En una entrevista de treball, el currículum filtra, però els valors i l'actitud decideixen'

’En un període de temps comprés entre 5 i 10 anys els perfils més demandats seran els perfils tecnològics o digitals qualificats’

Víctor Rodicio: 'En una entrevista de treball, el currículum filtra, però els valors i l'actitud decideixen'
02/11/2017 -

Actualment, l’índex de desocupació a la nostra ciutat continua sent bastant elevant. No obstant això, i davant l’augment de la creació de llocs de treball, València Extra ha parlat amb Víctor Manuel Rodicio, International Practice Leader Adecco Group, Industrial & Logistic, per a conéixer més detalls sobre com està evolucionant el mercat laboral, i quines seran les professions més demandades en un futur no gaire llunyà. I és que la formació contínua i anticipar-se a les necessitats del mercat laboral poden obrir-nos moltes portes.

Quina és la situació actual d’ocupació a València? S’estan començant a generar més llocs de treball?

Sens dubte sí. Les nostres oficines estan contractant a un ritme de dos dígits. Però no solament parlem de contractes eventuals, sinó també de projectes a mitjà i llarg termini, així com selecció de professionals que s’incorporen directament a les files dels nostres clients. És més, estem implementant International Mobility Programs per a països com Alemanya i República Txeca on necessiten professionals en determinats sectors.

Quines professions són o seran les més demandades?

Precisament des d’Adecco treballem en l’informe que respon a aquesta pregunta, anomenat “Los + Buscados” realitzat per Adecco Professional, la consultora de selecció del Grup Adecco. Després d’ella es van situar l’àrea comercial i de vendes (21,7%), l’àrea industrial i logística (20,3%) i l’àrea sanitària i de la salut (17,2%). Si fa deu anys els perfils tecnològics que se cercaven estaven enfocats a tecnologies JAVA, SAP o programació web, ara han donat pas a noves figures especialitzades en Business Intelligence i Big Data, segons aquest informe.

En línies generals, existeix un dèficit de professionals de perfil digital. Aquest podria aconseguir els 825.000 llocs de treball en la Unió Europea en 2020, segons es desprén de les conclusions del “Llibre Blanco per al disseny de les titulacions universitàries en el marc de l’Economia Digital”. I no solament açò, sinó que estan apareixent i desenvolupant-se professionals que anteriorment no existien en el mercat, d’igual manera que hui existeixen perfils que fa anys no existien, en el futur es crearan nous perfils o almenys molts dels perfils actuals evolucionaran radicalment. En un període de temps comprés entre 5 i 10 anys, els perfils més demandats seran els perfils tecnològics o digitals (qualificats), entre els quals destaquen informàtics, físics i matemàtics, perfils com el de community manager, o fins i tot perfils com el de Youtubers. Des de la meua posició puc dir que Project Manager multidisciplinària és un candidat@ “d’or”.

Des d’Adecco, Què es té en compte a l’hora de decantar-se per un candidat? O Quins valors i actituds són les més cercades en el mercat laboral?

Quasi responem amb el mateix enunciat de la pregunta. Actualment el currículum filtra, valors i actitud decideixen. És veritat que hi ha algunes competències transversals i que es repeteixen quasi sempre, com a treball en equip, passió i qualitat pel que fem o orientació a resultats. Però en resum, jo vull treballar amb persones que “m’enamoren”.

A més, tant l’actitud com els valors, cada vegada són més visibles abans d’arribar a l’entrevista de treball. Com ens definim en les xarxes socials, com i on duem a terme el famós “networking”, com contactem amb les empreses que ens interessa… En definitiva, són crítics i cal polir-los en la nostra personalitat, cada dia.

Quin missatge es podria llançar a aquells joves que no troben el seu lloc en el mercat laboral, i a les persones majors de 45- 50 que s’han quedat sense treball?

No sóc persona de consells, sinó de fets. Als joves, treballeu en el que us apassiona si és possible, formar-vos contínuament i marcar-vos nous reptes cada any. En segon lloc, a aquest col·lectiu en el qual jo i tots els meus amics i amigues podem estar de seguida, a més d’aplicar-nos el mateix que als joves, demanem ajuda als experts del mercat i sobretot anticipació. I això significa un reciclatge continu.

Consells per a fer una bona entrevista de treball?

Sembla obvi, però preparem les entrevistes. Com més, millor en aquest aspecte. I sobretot sé tu mateix. Tant l’empresa ha d’enamorar-se de tu, com tu d’ella i els seus components.

Finalment, i més personal, Com afronta el futur Víctor Rodicio?

Futur i present els afronte amb reptes minúsculs i diaris. Des de veure a la meua família o amics hui, fins a formar-me en alguna cosa nova que amplie les meues capacitats i passió professional. Sempre en moviment i aprenentatge continu.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 4 =