25n
25N
25N

L'historiador medievalista Vicent Baydal, nou cronista del Cap i Casal

L'historiador medievalista Vicent Baydal, nou cronista del Cap i Casal
21/02/2020 -

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha anunciat que l’Ajuntament de València distingirà pròximament l’historiador medievalista Vicent Baydal com a nou cronista del Cap i Casal “per la seua extensa labor d’investigació i documentació sobre la història de València”.

La regidora Tello ha valorat que “l’Ajuntament té entre les seues funcions prestigiar els guardians de la memòria col·lectiva. Els cronistes de la ciutat tenen la responsabilitat de rescatar el temps viscut, i pensem que Baydal és una persona amb un bagatge molt ric en aquest sentit i que podrà fer aportacions molt valuoses”.

Baydal (Oliva, 1979), que ha viscut des de sempre a la capital valenciana, és llicenciat en Història per la Universitat de València i doctor pel CSIC amb una tesi sobre els orígens de la Generalitat i el parlamentarisme al Regne de València durant la baixa edat mitjana.

Al llarg de la seua trajectòria acadèmica i professional ha participat en deu projectes, xarxes i grups de recerca especialment relacionats amb la història del parlamentarisme baixmedieval. Igualment, ha desenvolupat investigacions sobre les cròniques reials, les fonts epistolars municipals i la construcció de les identitats col·lectives al llarg de la història, alhora que ha publicat més d’una trentena d’articles acadèmics en diverses llengües.

Baydal també és autor de llibres de divulgació com “València no s’acaba mai”, “Del Sénia al Segura. Breu història dels valencians”, “Els valencians, des de quan són valencians?” o “Vent d Cabylia. Històries de la història dels valencians”. Igualment, ha coordinat durant dos anys les jornades “La València Contada” sobre la història dels barris de València, de les quals eixirà un llibre en poques setmanes.

D’aquesta manera, València se situa al costat d’altres ciutats com Madrid o Barcelona -que han comptat amb diversos cronistes municipals- i amplia el seu equip de cronistes de la ciutat d’un a dos membres. Cal recordar que ser cronista de la ciutat de València és un títol honorífic, vitalici i no remunerat, i obliga els que el reben a emetre la seua opinió de temes sobre els quals l’Ajuntament els consulte.

“Baydal és un historiador que treballa per la ciutat de València i al qual l’apassiona fer-ho, pensem que la ciutat guanya un gran valor incorporant-lo pròximament com a cronista de la ciutat”, ha conclòs Tello.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + dotze =

Informacion coronavirus