25n
25N
25N

Una via ciclopeatonal creuarà la V-30 per a connectar València amb l'Horta Sud

Els pressupostos de la Generalitat per a 2020 contemplen la inversió per a la creació de la passarel·la de la V-30

Una via ciclopeatonal creuarà la V-30 per a connectar València amb l'Horta Sud
20/11/2019 -

La ciutat de València i l’Horta Sud es van partir en dos amb la construcció del nou llit del riu Túria i la V-30. Una divisió, que es va salvar amb la carretera autonòmica CV-400, però que no va aportar solucions per al trànsit ciclopeatonal. En els últims anys, la demanda de comptar amb un itinerari segur que una València amb l’horta s’ha incrementat, de la mateixa manera que també han augmentat el nombre d’usuaris que aposten per mitjans de transport més sostenible. Amb un panorama social diferent, l’actuació en la connexió entre València i l’Horta Sud es converteix en imprescindible.

Així, en els pressupostos de la Generalitat per a 2020, s’ha augmentat la inversió en infraestructures viàries en un 6,66%, passant dels 111,91 milions d’euros als 119,36 milions, que permetran dur a terme projectes tan demandats per la ciutadania, com la passarel·la sobre la V-30.

D’aquesta manera, des de la conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, encapçalada per Arcadi España, es preveu la construcció d’una nova via ciclopeatonal, que enllaçarà amb les ja existents, i que superarà mitjançant passos a diferents nivells les barreres per a vianants i ciclistes, com la V-30. “Una actuació d’ampli abast territorial, que s’ha resolt amb els estàndards de seguretat, accessibilitat, comoditat, funcionalitat i integració urbana”.

L’actuació projectada consisteix en una via ciclopeatonal, de 1.734 metres de longitud, que s’iniciarà al voltant de la rotonda de la CV-400 amb la CV-407, al costat de Sociópolis, i que creuarà la V-30 a diferent nivell fins a connectar amb la xarxa de carrils bici i voreres del barri de Sant Marcel·lí.

En concret, la passarel·la de la V-30, de 300 metres de longitud, comptarà amb rampes adaptades i escales. Així mateix, d’ella eixiran dos ramals que es connectaran, d’una banda, amb el barri de La Torre i, per un altre, amb l’andana ciclopeatonal paral·lela a la CV-400. I és que es tracta d’un projecte de gran envergadura amb el qual des del Consell es pretén tornar a unir el ‘cap i casal’ tant amb els municipis de l’Horta Sud, com amb barris de la ciutat que han quedat separats, com La Torre.

Finalment, dins d’aquesta actuació també s’ha inclòs la instal·lació d’enllumenat al llarg de tot l’itinerari ciclopeatonal, així com punts de descans amb ombra, tant en la passarel·la com en la resta de l’itinerari; la creació de bandes separades per a ciclistes i vianants; baranes i replanells en les rampes; o la integració urbana d’aquesta nova via ciclopeatonal en el barri de La Torre i de Camí Reial.

Amb aquesta nova via ciclopeatonal, es dóna continuïtat a la CR-400, que vertebra les localitats de l’Horta Sud, fins a València per al seu ús com a infraestructura de transport sostenible no motoritzat. Així mateix, gràcies a la seua integració urbana se solucionarà la connexió ciclista i per als vianants de La Torre amb València que, actualment, només pot realitzar-se a través del pont del carrer José Soto Micó amb accessos precaris.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × dos =