Versafalles omplirà el Museu Faller de poesia

Versafalles omplirà el Museu Faller de poesia
16/09/2018 -

Per segon any consecutiu l’Ajuntament de València trasllada el focus de la promoció del valencià al Museu Faller de la ciutat. Serà durant la celebració de la segona edició del Versafalles, un cicle d’activitats centrades en la poesia en valencià organitzat per la Regidoria de Cultura Festiva, en col·laboració amb el Gabinet de Normalització Lingüística municipal (GNL). La campanya està dirigida a l’alumnat dels centres educatius d’Infantil, Secundària i Batxillerat de la ciutat de València.

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha explicat que «personal de la Regidoria i el GNL realitzarà les activitats enfocades a comunicar i llegir en valencià». A més, ha destacat que l’alumnat dels centres participants tindran l’oportunitat de conéixer de prop els conjunts de ninots indultats del Museu Faller –seleccionats segons la seua relació amb els textos que prèviament coneixeran al recital- i d’apropar-se a les obres d’autores i autors en valencià, com ara Vicent Andrés Estellés, Jordi Gil, Marc Granell, Carles Cano, Lluís Torres, Josep Antoni Fluixà, Imma Màñez, Lluís Roda, Marisol González Felip, Vicent Nàcher Ferrero, Maria Josep Escrivà, Pau Sif, Maria Calvo Palomares i Alba Fluixà.

«Amb aquest cicle de poesia en valencià incrementem l’oferta cultural del Museu Faller i la vinculem a les col·leccions que acull», ha afirmat el regidor, qui ha destacat la bona acollida que aquesta iniciativa ja va aconseguir l’any passat i ha ressaltat que contribuirà al fet que el Museu Faller continue incrementant notablement les seues visites per a tornar a batre rècords. «Ens posicionem al servici de la didàctica i l’ensenyament en valencià oferint als centres educatius una oportunitat nova d’activitats gratuïtes fora dels centres per a complementar el seu currículum alhora que fomentem la sensibilització amb la cultura i el patrimoni festius de la nostra ciutat», ha explicat.

Els quaderns amb els textos del Versafalles han sigut editats per la Regidoria, amb continguts elaborats pel GNL, des d’on s’ha oferit per correu electrònic a tots els centres educatius de València aquesta activitat. Per rigorós orde de petició es programaran dotze sessions adreçades a l’alumnat de 5é i 6é de Primària i l’alumnat de 4t de Secundària i Batxillerat.
La campanya s’iniciarà el pròxim 18 d’octubre i finalitzarà el 23 de maig de 2019. La inscripció es manté oberta i es pot sol·licitar més informació a través del correu electrònic promoval@valencia.es o al telèfon (962 081 631) i la pàgina de Facebook del GNL (www.facebook.com/GNLVLC).

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 1 =

jornadas gastronomicas el puig
semana santa de torrent 2019