Vera Cruz i Santa Faz recorren en una exposició els seus 75 anys d'història

La mostra, instal·lada en l’Antic Mercat, conté fotografies, documents, materials històrics i vestits

Vera Cruz i Santa Faz recorren en una exposició els seus 75 anys d'història
09/04/2019 -

Per a commemorar els seus 75 anys d’història les germanors de la Santa Faç i de la Vora Cruz i Crist Resucitado organitzen una exposició que repassa la seua història en el si de la Setmana Santa torrentina. La mostra, que va ser inaugurada ahir i pot visitar-se a la sala cívica de l’Antic Mercat, conté fotografies històriques i contemporànies, diferents tipus d’objectes i materials representatius d’aquestes germanors, estendards, hàbits i vestits de Reina de la Trobada, entre altres materials.

L’alcalde Jesús Ros, que va acudir a la mostra al costat del regidor de Festes, José Antonio Castillejo, i altres membres de la corporació municipal, va subratllar el pes de la Setmana Santa en el conjunt de la societat civil de Torrent. “Sense passat no hi ha present ni molt menys futur. De tant en tant convé mirar al passat per a recordar i agrair el treball de totes les persones que han fet possible que Torrent ja no s’entenga sense la seua Setmana Santa, que ja forma part del nostre patrimoni cultural”, va destacar el primer edil. També van participar en la presentació de l’exposició, que va ser conduïda per l’exregidor de Cultura, Alfred Costa, el president de la Junta Central de Germandats, José Vicente Yago, la Reina de la Trobada, María Silla, reines de la trobada i membres de les germanors Santa Faç i Vera Cruz, així com representants de les diferents germandats de Torrent.

El president de la germandat de la Vora Cruz, Miguel Ángel Mora, va explicar que repassar la història de les germandats “és també repassar la història de la Setmana Santa, la de Torrent, i la de les persones que han fet possible arribar fins a l’actualitat”. La part de l’exposició coordinada per la Germandat de la Vora Cruz conté medalles i distintius de germandats i confraries de Vera Cruz d’Espanya i Sud-amèrica, principalment, l’última de les quals, de Taxco (Mèxic), es va afegir durant l’acte.

D’altra banda, per al president de la germandat de la Santa Faç, Alfredo Costa, va comentar que “és un plaer poder recuperar les imatges que són història de la germandat i representen la seua història”. L’obertura de la mostra va servir també per a entregar els premis del concurs de llenços que organitza aquesta germandat. Així, l’obra “Crist Redentor”, de Laura Solà, va obtindre el segon premi. El primer premi va recaure en Romina Collado i el seu llenç “Infinita bondat”. El llenç guanyador serà el que port Emma Martínez, Verónica d’enguany.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 1 =

Festes Torrent 2019