25n
25N
25N

El Mercat Central dóna el vistiplau al Protocol de Bones Pràctiques per al Turisme

Un any després, l’Associació de Venedors del Mercat Central fa un balanç “molt positiu” sobre els avanços en aquest sentit

El Mercat Central dóna el vistiplau al Protocol de Bones Pràctiques per al Turisme
06/05/2019 -

Els mercats de València han viscut una gran transformació però sempre mantenint la seua essència de proximitat en els productes i en el tracte amb la clientela, encara que també són el focus d’atenció dels turistes pel seu valor patrimonial, la qual cosa ha provocat que moltes vegades el servei es complique. No obstant això, el Mercat Central celebra que després d’un any de l’aplicació del protocol per a turistes la convivència s’ha tornat molt més pacífica.

“Amb bones pràctiques, és fàcil conjugar la visita dels turistes amb els nostres clients, als qui hem de cuidar, ja que ells són el principal motor del nostre mercat”. Amb aquestes paraules, la presidenta de l’Associació de Venedors del Mercat Central s’ha referit al Protocol de Bones Pràctiques per al Turisme en el Mercat Central, que el passat 2 de maig va complir un any.

El decàleg, que té l’objectiu d’equilibrar les visites dels turistes que volen conéixer aquest espai amb les dels clients que cada dia s’acosten a fer les seues compres, va eixir a la llum el 2 de maig de 2018. Després d’un intens treball conjunt de més d’un any, l’Ajuntament de València el va posar en marxa amb els acords als quals van arribar les regidories de Turisme i Comerç, amb Sandra Gómez i Carlos Galiana com a responsables; l’Associació de Venedors del Mercat Central; l’Associació de Guies Oficials de la Comunitat Valenciana; i la Fundació Turisme València.

Així, algunes de les mesures per a evitar els col·lapses i millorar la convivència entre ells, van ser regular l’accés a grups amb un límit de 10 persones, exigir que les explicacions dels guies sobre el mercat es donen en l’exterior per a no entorpir el trànsit, evitar que els turistes s’asseguen en les escales d’accés i deixar lliures les rampes i els passamans. A més, exigeix que no es realitzen fotos en les parades en les quals no estiga permés, no tocar els productes, no fumar i no entrar amb bicicletes ni animals de companyia.

Puchades, en representació dels venedors i venedores, assegura que el balanç ha sigut “molt positiu” i agraeix “la important col·laboració de l’Associació de Guies Oficials de la Comunitat Valenciana” per exercir aquestes pràctiques “respectant a clients, venedors i productes”. Marga Alcalá-Santaella, Vicepresidenta de l’Associació de Guies Oficials de la Comunitat Valenciana a València (AGOCV), ha explicat que cada cert temps es recorda el protocol als associats que s’incorporen.

“És obvi que qui ve a València vulga conéixer el Mercat Central pel seu interés comercial i patrimonial i com a professionals del turisme, hem de ser l’enllaç que faça possible la conciliació entre turistes i habitants i combinar la satisfacció de visitants, venedors i clients”. Per part seua, també dóna les gràcies a l’associació de venedors per la facilitat de reunir-se sempre que ho sol·liciten i anualment per a conéixer “les instal·lacions al detall, els canvis produïts i intercanviar impressions”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un + disset =

museo prehistoria
museo prehistoria