25n
25N
25N

Associacions de veïns homenatgen la salut pública des de balcons i finestres: "No es ven, es defensa"

Associacions de veïns homenatgen la salut pública des de balcons i finestres: "No es ven, es defensa"
07/04/2020 -

Veïns de València han homenatjat aquest dimarts, Dia Internacional de la Salut i la Sanitat, a la sanitat pública des de balcons i finestres en els quals han penjat cartells, llençols i bates blanques amb lemes com a ‘Sanitat pública no es ven, es defensa’.

La iniciativa ha sigut promoguda per la Federació d’Associacions de Veïns com “una acció de reconeixement de la sanitat pública”, en una jornada la celebració de la qual coincideix amb “un moment d’emergència planetària per la crisi oberta per la pandèmia de Covid-19, que ha posat a prova els sistemes de salut de cada comunitat, de cada país i la capacitat de coordinació a escala mundial”.

En aquest context, la iniciativa de l’entitat pretén “difondre un missatge d’esperança que passa per una exigència d’una sanitat pública i universal”, segons va informar en la seua convocatòria l’entitat.

“La propagació de la pandèmia del coronavirus destapa els problemes creats de polítiques d’infrafinançament i privatització dels sistemes de salut”, assenyala l’entitat, que afig que aquesta crisi sanitària “ha estat determinada, sobretot, per les mesures d’austeritat imposades per les polítiques al nostre país de la Unió Europea, seguint criteris de reducció de la despesa pública”.

“Aquesta reducció de la despesa pública en protecció social i salut ha suposat l’eliminació del nombre de llits disponibles als hospitals, així com la precarietat del personal sanitari”, ha lamentat la Federació, que sosté que “la Xarxa Europea contra la Privatització de la Salut exigeix, hui més que mai, un sistema de salut pública per a donar una resposta completa i universal a les necessitats de salut”.

A través de les diferents associacions que integren l’entitat, s’ha convidat als veïns en cada barri a participar en la celebració “posant cartells en les seues finestres i balcons amb missatges creatius en favor de la sanitat pública”, i que es pengen llençols o bates blanques durant tot el dia “en suport a la sanitat pública, universal i de qualitat”. Així mateix, s’han sumat sanitaris i particulars que han mostrat imatges de suport a aquesta jornada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + cinc =