25n
Orgull
Orgull

Veïns de la Punta critiquen el "desafiament" del festival de Paelles i tornaran a denunciar la seua celebració

E.P

Veïns de la Punta critiquen el "desafiament" del festival de Paelles i tornaran a denunciar la seua celebració
12/04/2019 -

El president de l’associació de veïns la Va unir de la Punta, Vicente Romeu, ha criticat el “desafiament” de l’organització del festival de Paelles Universitàries en celebrar l’esdeveniment malgrat no comptar amb l’autorització de l’Ajuntament de València. Així mateix, ha anunciat que aquest mateix matí tornarà als jutjats per a denunciar els fets.

Així ho ha asseverat el representant veïnal als mitjans de comunicació que han acudit aquest divendres a la pedania, on el festival, que espera uns 25.000 assistents, ha obert les portes, tal com estava previst, a les 10.00 hores.

L’Ajuntament va informar ahir que no autoritzava el festival –que ja havia sigut rebutjat per l’administració local de Montcada (València)– al “no comptar amb els requisits establits” i responsabilitzava a l’empresa privada que anava a organitzar-ho de les entrades que ja s’han venut.

Per part seua, l’associació La Va unir de la Punta ja havia demanat al jutjat la suspensió cautelar de l’esdeveniment, alguna cosa que el jutjat no va acceptar. L’acció ha sigut arxivada, a més, en instrucció al no apreciar-se transcendència penal i el jutjat ha instat a recórrer a la via administrativa.

En aquest sentit, Romeu ha assegurat que tornarà a presentar una denúncia, ja que creu que “el desafiament i el repte” que ha plantejat l’organització a la denegació municipal pot ser “punible”.

Aquest portaveu ha recalcat que no estan en contra de la celebració, “ja que ací hi ha empreses legalment establides amb una activitat lícita”, sinó que estan en “desacord” amb el muntatge i els accessos, un problema que, en la seua opinió, “seria fàcilment solucionable, però com no han parlat amb nosaltres ni l’organització ni l’Ajuntament…”, ha lamentat.

En concret, ha retret que es “limite i coarte la llibertat de moviment” de vehicles i, segons ha afirmat, “no hi ha accés d’evacuació”.

ACCÉS D’EVACUACIÓ

“L’accés d’evacuació dels joves universitaris que en un futur seran els nostres metges, jutges i advocats, –ha continuat– no té accés directe al carrer; l’organització li ha demanat a la propietat que permeta passar per ací però aqueixa persona els ha dit que no i els ha posat un vehicle impedint el pas, per la qual cosa ara mateix no hi ha accés d’evacuació”.

En aquesta línia, ha reclamat a l’alcalde de València, Joan Ribó, que facilite la comunicació oficial denegant l’autorització i ha considerat que “el polític de torn ha de tindre un protocol per a evitar els contres”. “Però com no parlen amb nosaltres ni l’administració ni l’organització, el problema es resoldrà en el jutjat”, ha dit.

Igualment, s’ha preguntat per a quin ha acudit fins al recinte habilitat la Policia Local “de pasmarote” si no està impedint l’accés dels assistents. “A què està esperant?, al fet que vengen els 25.000?”, s’ha preguntat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + 15 =